Continental Anvelope investește 4 milioane de euro pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica din Timișoara

Sistemul de Oxidare Termică Regenerativă este o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara.

Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluției tehnice din decembrie 2013. În 2016, a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum extinde tehnologia.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru creșterea eficienței, în perioada următoare, fabrica de anvelope a depus la autoritățile competente cereri pentru modificarea unor hale. „Continental Anvelope nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea si eficientizarea producției la volumul de producție actual, fără impact asupra mediului. Volumul de producție al fabricii nu va crește”, afirmă Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timișoara.

Dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției Județene pentru Protecția Mediului, care arată că hala ce va fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului. Din 2015, Continental a demarat acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care a investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80 la sută. Echipamentul denumit Oxidare Termică Regenerativă (RTO) distruge compușii organici volatili, apăruți în procesul de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Continental Anvelope Timișoara este prima și cea mai mare investiție a grupului în România. În cei 18 ani de activitate, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din lume. Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, inclusiv anvelope UHP (Ultra High Prerformance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare.

DESPRE CONTINENTAL

A realizat, în 2017, o cifră de afaceri de 44 de miliarde de euro, și are peste 240.000 de angajați în 61 de țări. Între 1999 și 2017, a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România, unde sunt prezente toate cele cinci divizii Continental. Deţine șapte unităţi de producţie și  patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul lui 2017, circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close