Continental: Brașovul devine principala locație din lume, pentru fabricarea unui produs care reduce emisiile

Compania Continental a lansat, la Brașov, producția unităților de transfer fluide AdBlue, în cadrul noului proiect Selective Catalytic Reduction (SCR). Acesta oferă o soluție eficientă pentru reducerea emisiilor de oxizi de nitrogen, NOx.

Motoarele diesel, comparativ cu motoarele pe benzină, prin prisma specificului arderii amestecului aer-combustibil, produc emisii mai mari de oxizi de azot și de particule. Acestea sunt emisii poluante, cu efect nociv asupra mediului înconjurător și a omului.

Continental Brașov va deveni principala locație de producție pentru modulul SCR, la nivel mondial, cu o capacitate de producție anuală planificată de patru milioane de unități. „Creșterea rapidă a capacității de producție este o provocare și, în același timp, o mare oportunitate pentru echipa Continental Brașov, de a-și dezvolta competențele și capacitățile”, declară Dr. Joachim Zirbs, directorul locației. „Soluțiile inovatoare ale noului produs SCR contribuie la creșterea locației și adezvoltării noastre ca angajator progresist și atractiv. Suntem nerăbdători să continuăm proiectele de succes începute, cu ajutorul a 200 de noi colegi, pe care îi așteptăm să ni se alăture până la sfârșitul anului”, completează Ramona Porca, managerul resurse umane al locației. Continental Brașov participă la Târgul locurilor de muncă de la Casa Armatei, în 27 și 28 septembrie.

Compania se află în Brașov de șase ani. În septembrie 2016, a fost inaugurat un nou centru de inginerie. Continental produce în Brașov unități de alimentare cu combustibil, unități de trasfer fluide AdBlue și o serie de componente necesare acestor unități, ca pompe și filtre.

DESPRE CONTINENTAL

Concernul Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 230.000 de angajați în 56 de țări. Între 1999 și 2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Compania deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close