Continental România: 1.500 de angajați noi în 2015, încă 1.000 așteptați anul acesta

Compania Continental a investit, anul trecut, peste 130 de milioane de euro, în activitățile din România. Această sumă a fost cheltuită pe tehnologie de vârf, pe clădiri noi şi software.

Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software în fabricile Continental din România. Echipa de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicații pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil. Echipa AUTOSAR (AUTomotive Open System ARchitecture) din România dezvoltă platforme software pentru clienți din întreaga lume. „O gamă largă de maşini este echipată cu anvelope produse în România şi cu produse ContiTech România, precum curele de transmisie, sisteme de ventilație, țevi de aer condiționat şi furtunuri pentru turbocompresoare. Calitatea este prioritatea noastră şi suntem mândri de premiile oferite, în ultimii doi ani, de Ford România şi Automobile Dacia”, afirmă Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov, şi unități de producție în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. „Am primit în echipă, anul trecut, 1.500 de noi membri, şi acest lucru scoate în evidență performanța pozitivă a companiei. În acest an, avem poziții deschise atât pentru muncitori, cât şi pentru absolvenții de facultate și inginerii cu experiență în domeniul automotive și software, pe care vrem să îi angajăm în centrele de cercetare şi dezvoltare şi în fabricile din țară. Vom continua să primim în echipă proaspeți absolvenți de şcoală profesională, pe care îi angajăm în unitățile de producție. În condițiile în care piața se dezvoltă în aceeaşi direcție, ne aşteptăm să creştem cu peste 1.000 de persoane, în acest an”, adaugă Anica Stoica, director de personal în cadrul Continental România.

CONTINENTAL ÎN ROMÂNIA

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activitățile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi deține un centru de distribuție al anvelopelor în București. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul Continental a înregistrat, în 2015, o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro, şi are peste 208.000 de angajați, în 55 de țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close