Continental România angajează 1.500 de oameni, în 2017

Anul trecut, concernul Continental a investit circa 170 de milioane de euro, în operațiunile sale din România, și a angajat 1.700 de persoane.

Principalele direcții de investiții au fost infrastructura, echipamentele și tehnologiile de ultimă generație, atât pentru centrele de cercetare și dezvoltare, cât și pentru locațiile de producție. „Compania a investit 1,2 miliarde de euro în România, în intervalul 1999-2016, în unități moderne de producție, echipamente de ultimă generație și tehnologii inovatoare, precum și în dezvoltarea competențelor angajaților săi”, declară dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Continental fabrică anual, în România, peste 150 de milioane de produse pentru industria auto. Soluțiile și produsele de pionierat contribuie la conducerea automată și la mobilitatea în condiții de siguranță. O gamă largă de autoturisme este echipată cu anvelope fabricate în România și cu produse ContiTech, precum curelele de transmisie și sistemul de ventilație și cel de aer condiționat. „Continental are în România peste 5.000 de ingineri. Tehnologiile dezvoltate de specialiști, alături de produsele fabricate în unitățile noastre, generează o creștere organică. Echipa noastră lucrează la dezvoltarea conducerii automate și la soluții pentru sistemele integrate din cadrul mașinii”, spune dr. von Albrichsfeld.

Pentru 2017, Continental a planificat o investiție la un nivel comparabil cu cel din anul precedent. Compania va investi în dezvoltarea oamenilor, în infrastructura locațiilor și în echipamente de ultimă generație. „1.700 de colegi noi s-au alăturat echipei anul trecut. Continental, ca angajator progresist și atractiv, va crește în acest an cu aproximativ 1.500 de persoane. Posturile libere pe care le avem vizează ingineri cu experiență, specialiști software și hardware, ingineri mecanici precum și tineri absolvenți ai școlii profesionale, pe care vrem să-i angajăm atât în centrele de cercetare și dezvoltare, cât și în fabricile noastre din România”, afirmă Anica Stoica (foto), director de resurse umane Continental România.

În acest moment, pe portalul de cariere al concernului sunt disponibile peste 400 de joburi, în România. Ele pot fi găsite aici.

DESPRE CONTINENTAL

În 2016, a realizat o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 227.000 de angajați, în 56 de țări. Între 1999 și 2016, grupul german a investit circa 1,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech – sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close