Continental Sibiu devine partener strategic al Universității din Craiova

În următorii trei ani, compania cu profil tehnologic plănuiește să investească atât financiar, cât și în dezvoltarea profesională a studenților.

Compania va dota cu echipamente de ultimă generație laboratoare din cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, va oferi 20 de burse private celor mai buni studenți de la specializările vizate și va oferi stagii de practică în zona de producție și în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei. „Continental Sibiu este un angajator atractiv și o companie în continuă creștere și, pentru ca aceasta să fie sustenabilă, avem nevoie de  bine pregătiți. Colegii mei pun viitorul în mișcare, investiția în educație este una dintre prioritățile noastre, iar noi suntem parte a acestei evoluții”, declară Oswald Kolb (foto), manager general al Continental Sibiu.

O parte din contribuția financiară va fi investită în susținerea de competiții studențești și evenimente, dar și în alte inițiative ale universității dedicate creșterii competențelor și cunoștințelor tinerilor din aria tehnică, din cadrul Universității Craiova. „Pentru Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, acest parteneriat strategic este o continuare firească a colaborării fructuoase din ultimii ani, dintre Continental Sibiu și facultatea noastră. Este o investiție în educație și în viitor”, afirmă Dan Selișteanu, decanul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, din cadrul Universității Craiova.

DESPRE CONTINENTAL

Grupul Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 230.000 de angajați în 56 de țări. Între 1999 și 2016, a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România.

La Sibiu, Continental a investit peste 320 de milioane de euro, din 2004 până acum. Aici sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are mai mult de 4.000 de angajați, dintre care peste 1.200 sunt ingineri în centrul de cercetare și dezvoltare și în aria de producție. Locația desfășoară și un program de internship, cu peste 200 de studenți la inginerie. Împreună, ei combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close