Corpul de Control al Ministerului Educaţiei ia la puricat diplomele de asistente medicale

În urma anchetei unei televiziuni suedeze, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale efectuează verificări în cazul scandalului diplomelor false de asistente medicale de la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, care funcţionează pe lângă universitatea cu acelaşi nume.

„Corpul de Control al Ministerului Educaţiei se află deja la Târgu Mureş şi va sta până miercuri, ocazie cu care va verifica toate diplomele, foile matricole, însă şi managementul, prezenţa la ore şi asistenţa la ore, de la înfiinţarea şcolii postliceale şi până astăzi. Verifică tot, nu doar acuzaţiile aduse, verifică inclusiv documentele de prognoză şi evidenţă. Jurnaliştii suedezi au suspectat faptul că absolvenţii de şcoală postliceală din România îşi falsifică diplomele, lucru care nu s-a dovedit real. Plus că acea foaie matricolă prezentată de televiziunea respectivă s-a dovedit că nu era de la Târgu Mureş. Acum Corpul de Control verifică întreaga activitate a unităţii şcolare, de la autorizare până în prezent”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Inspectorului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În urmă cu câteva zile, televiziunea publică suedeză a difuzat o anchetă potrivit căreia în Suedia lucrează mai multe asistente medicale cu diplome recunoscute de statul român, însă fără să aibă o pregătire reală, şi că o parte dintre ele au recunoscut că, în timpul cursului, nu au frecventat orele și au mers doar la examenul final.

Reportajul televiziunii suedeze poate fi vizionat integral aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close