Craiova: Ford recrutează 1.700 de angajați, în 2017

Compania a anunţat că peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru a sprijini nevoile zonei de producţie vehicule. Ei se adaugă celor 976 deja anunţaţi în aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru producția de motoare.

Anunţul care priveşte cele peste 500 de locuri de muncă adiţionale vine în contextul în care Ford a lansat, în aprilie, o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază şi calificaţi, care vor sprijini producţia noului EcoSport. Compania a demarat şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare la uzina din Craiova.

Pe de altă parte, Ford intenţionează să oprească producţia modelului B-MAX, din prima parte a lunii septembrie. Această decizie vine în contextul în care monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere. „În acest context se încadrează SUV-ul de succes de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova, din toamna acestui an. Investiţia pentru producția noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro”, precizează reprezentanții Ford.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. În acest moment, numărul de angajaţi de la Craiova – atât în zona de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare – este de 2.860 de persoane.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close