Creative Business Management: program de specializare în HR și motivare a angajaților

Agenția de training Creative Business Management a lansat, la începutul acestui an, un program de specializare în resurse umane și motivare a angajaților. Programul este format din două cursuri și un workshop introductiv și se adresează managerilor de HR și antreprenorilor care doresc să eficientizeze activitatea angajaților. Primul workshop, HR pentru antreprenori, va fi organizat în 24 ianuarie și este gratuit.

Potrivit statisticilor, aproximativ 60 la sută din costurile operaționale într-o afacere sunt cheltuielile cu angajații. Privind din această perspectivă, devine strategic pentru un antreprenor sau pentru un manager să își optimizeze costurile și să organizeze cât mai bine modul în care va cheltui acești bani. Mai mult, înlocuirea unui angajat care pleacă din companie costă ore suplimentare plătite celor care fac munca celui plecat și scade motivația celor care rămân. În concluzie, selecția și recrutarea unui înlocuitor poate costa între trei şi șase salarii.

Toate aceste probleme întâmpinate în procesul de selecție și retenție a angajaților rămân, de cele mai multe ori, în biroul specialistului de Resurse Umane. Angajatorii sunt cei care plătesc, însă, polițele unei strategii de HR ineficiente sau ale lipsei acestei strategii. “Cursurile de HR lansate de Creative Business Management sunt produsul unei nevoi pe care am identificat-o în rândul clienților noștri. De multe ori, angajații sunt trimiși la curs de către angajator, dar propunerile lor pentru îmbunătățirea activității companiei rezultate din noţiunile învățate rămân fără ecou. Acest lucru generează demotivare și o atitudine pasivă față de soluții noi de dezvoltare a companiilor. Workshop-ul de HR pentru antreprenori își propune să schimbe viziunea antreprenorilor despre rolul specialistului în resurse umane și să îl determine să colaboreze mai mult cu acest departament”, spune Bianca Preda, managerul Creative Business Management.

Următoarele două cursuri vor avea ca temă “Rolul specialistului în resurse umane” și “Recrutarea eficientă a angajaților”. Cursurile vor fi certificate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și vor oferi, astfel, posibilitatea specialiștilor în HR să obțină o diplomă care să le ateste competențele.

DESPRE ANDREEA FOLEA

Trainerul celor trei module de curs este Andreea Folea (foto), expert în Resurse Umane cu o experiență de peste zece ani în domeniu. Andreea a fost implicată în proiecte variate de HR, din fiecare segment important al acestui domeniu. Ca manager de resurse umane a recrutat, a format și a evaluat specialiști în salarizare, planificare, raportare, compensații, beneficii și organizare. De patru ani susține programe de formare pentru manageri despre instrumente manageriale, precum motivarea angajaților, fișa postului, niveluri de carieră, evaluarea pozițiilor, dar și pentru specialiști, despre procese de resurse umane, precum optimizarea și managementul acestora, politici și proceduri.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter