„Creativii” din Hubrica se prezintă în fața ieșenilor

Comunitatea Hubrica, formată din creativi și creatori din diverse domenii, le dă întâlnire ieșenilor săptămâna aceasta, cu ocazia evenimentului „Cercul de donatori”.

Hubrica este un spațiu comun de lucru pentru artiști, arhitecți, cercetători ITC, designers, makers, cu sediul în atelierele de proiectare ale fostei fabrici de mobilă Moldomobila, revitalizate printr-un design modern. La doar câteva luni de la formare, proiectul înseamnă o comunitate puternică. Hubrica vizează creșterea unui hub creativ competitiv, care să asigure independența creatorilor și suport ideilor și proiectelor creative.  De aceea, în cadrul evenimentului „Cercului de donatori”, proiectul va încerca să strângă fonduri pentru crearea unui spațiu polivalent, amenajat modular, care să poată răspunde oricând unor cerințe pluridisciplinare: spațiu de co-working, workshop-uri/ateliere practice, expoziție, teatru, performance, cafenea, bibliotecă, muzeu industrial.

Proiectul implică deja activitatea artiștilor și creatorilor ieșeni din domenii multiple: arhitectură, electronică și automatică, pictură, design de produs, kraft, papetărie, cosmetică, tâmplărie, sculptură, prototipare digitală, street art, foto-video. Prin amenajarea spațiului polivalent, Hubrica se va deschide către publicul larg prin ateliere și workshop-uri pe domeniile în care au expertiză membrii fondatori ai hub-ului. De asemenea, spațiul va fi pus la dispoziția publicului larg, pentru dezvoltarea de proiecte și evenimente neconvenționale, cercetării și inovației în sectoarele creative și nu numai. „Luăm foarte în serios crearea unui mediu viu, smart, care să inspire și să genereze idei, produse și servicii pentru ieșeni și de către ieșeni. Un ecosistem al creatorilor, dezinhibat și fertil. Un spațiu independent, al experimentului, muncii inteligente și antreprenoriatului. Punem la un loc un puzzle care să ofere apartenență, inspirație și conținut coerent. Hubrica este un proiect deschis și replicabil în orice oraș din România”, declară Alex Paicu, inițiatorul Hubrica.

Cei care doresc să contribuie la dezvoltarea comunității sunt invitați joi, 24 noiembrie, de la ora 18,30, la evenimentul de prezentare a proiectului, ce va avea loc în sediul Hubrica (str. Bucium 34 – Moldomobila, poarta 1). Propunerile de colaborare pot fi trimise la adresa hubrica.ro@gmail.com.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close