Creșterea echipei – pe lista de priorități a startup-urilor din rețeaua TechHub Bucharest, în 2018

Scalarea afacerilor, identificarea de investiții și recrutarea de profesioniști specializați sunt principalele trei provocări pe care startup-urile din rețeaua TechHub Bucharest le întâmpină în acest moment. Datele reies dintr-un sondaj derulat în rândul startup-urilor din comunitatea TechHub Bucharest, în ianuarie – februarie.

Principala provocare, pe care 55,6 la sută dintre startup-urile în tehnologie din cadrul comunității TechHub Bucharest își propun să o rezolve anul acesta, este scalarea afacerilor la nivel regional și global. 16,7 la sută dintre respondenți au ca obiectiv creșterea echipei și 11,1 la sută au nevoie de experți în zona de business development. Printre celelalte obiective menționate de fondatorii de startup-uri se numără obținerea unei investiții și managementul echipei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

94,4 la sută dintre respondenți nu primesc sprijin financiar din sectorul public, dar 61,1 la sută dintre cei care au răspuns la sondaj ar lua în calcul o astfel de oportunitate, în timp ce 55,6 la sută au parteneriate de business cu sectorul privat. 27,8 la sută resping ideea unui parteneriat cu sectorul public, în timp ce 11,1 la sută nu știu încă dacă ar lua în calcul o astfel de colaborare. În ceea ce privește deschiderea spre parteneriatele între startup-urile în tehnologie și corporații, datele sondajului arată că 77,8 la sută dintre respondenți sunt interesați de astfel de parteneriate de business.

Startup Matchmaking pune profesioniștii în tehnologie în contact cu startup-urile cu potențial global

În urma sondajului, TechHub Bucharest organizează Startup Matchmaking Event, un punct de întâlnire pentru profesioniștii în tehnologie care vor să lucreze alături de echipe antreprenoriale și să înțeleagă mai bine ce presupune un job într-un startup. „Startup Matchmaking Event este un eveniment prin care vrem să venim în ajutorul startup-urilor din comunitate prin a le pune în contact cu profesioniști valoroși, care își doresc să contribuie cu expertiza lor la dezvoltarea produselor tech românești de succes. Este un punct de întâlnire între startup-uri și oameni cu experiență în zona de produs, business, marketing, software și finanțe, care nu știu exact ce presupune un job într-un startup (fie el din postura de fondator, co-fondator sau membru al echipei) și vor să afle direct de la cei care trec zi de zi prin asta”, precizează Daniel Dragomir, fondator & CEO TechHub Bucharest.

Evenimentul are loc pe 19 aprilie, la TechHub Bucharest, iar participarea este gratuită. Startup-urile care vor vorbi despre ce înseamnă un job într-o echipă ce inovează constant, și care sunt principalele provocări, sunt Appticles, Render Street, Gloria Food, Minutizer și Talent Browse. Cei interesați să afle mai multe despre ce presupune să lucrezi într-un startup, care își doresc să descopere oportunități de carieră sau vor să își găsească un viitor cofondator, se pot înscrie gratuit pe website-ul evenimentului.

DESPRE SONDAJ

Sondajul a fost derulat în mediul online, în rândul startup-urilor din rețeaua TechHub Bucharest. La sondaj au participat fondatori și confondatori de startup-uri, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, cu afaceri active pe piață de cel puțin un an. Sondajul reprezintă o evidențiere a nevoilor startup-urilor din comunitatea TechHub Bucharest și nu reprezintă o concluzie asupra întregului ecosistem de antreprenoriat în tehnologie din România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close