CTP investește 15 milioane de euro în al doilea parc logistic în Cluj

Cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est dezvoltă un nou parc logistic în apropiere de Cluj-Napoca.

CTPark Cluj II va fi situat în Florești. Compania mai deține un parc în județul Cluj, CTPark Cluj I, în Apahida, cu o suprafață de 23.000 mp, finalizat anul trecut. Poziționat la ieșirea din oraș, pe sensul de mers Cluj-Oradea, cu acces direct din DN1 și Drumul European 60, CTPark Cluj II va fi construit pe un teren de 65.000 de mp. Proiectul se află în faza de autorizare, design și licitație pentru subcontractori, iar lucrările vor fi finalizate în două etape: prima în martie 2018, iar a doua în ultima jumătate a anului viitor.

Noul parc logistic va dispune de 29.000 mp spații de depozitare, dintre care circa 8.000 mp sunt deja închiriate de unul dintre clienții strategici ai CTP. Restul de 21.000 mp disponibili se află într-un singur depozit, cu compartimentare flexibilă, ce permite împărțirea spațiului în suprafețe de mărimi diferite, în funcție de nevoile clienților, de la 1.500 până la 10.500 mp. Clădirile CTPark Cluj II vor fi dezvoltate după cele mai înalte standarde tehnice ale companiei, menite să reducă semnificativ costurile operaționale și să diminueze impactul asupra mediului înconjurător.

„Primim tot mai multe solicitări din zona Clujului, care atrage în ultimii ani investitori de calibru, din domenii ca IT, automotive, FMCG, industria textilă, tehnologie. Este al treilea oraș ca mărime din România și unul dintre cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, ceea ce generează o nevoie tot mai accentuată de noi spații de depozitare și producție. Investițiile recente, îmbunătățirile semnificative aduse infrastructurii și apropierea de granița vestică sunt toate atuuri care ne determină să plasăm Clujul sus în topul strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung în România”, declară Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

În paralel cu CTPark Cluj II, CTP continuă dezvoltarea primului parc logistic din zonă, aflat în portofoliul său. Compania investește circa 4,5 milioane de euro în extinderea cu 10.500 mp a CTPark Cluj I, aflat în Apahida, la 13 kilometri de centrul orașului Cluj-Napoca și în apropierea aeroportului. Clădirea va fi finalizată în noiembrie 2017 și este destinată clientului strategic al CTPark Cluj I, retailerul Profi.

Recent, CTP a achiziționat două parcuri logistice, în Ineu și Salonta, cu o suprafață închiriabilă totală de 37.000 mp, și a demarat lucrările la extinderea cu 32.000 mp a CTPark Timișoara, cu o investiție de peste 13 milioane de euro. În următoarea perioadă, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării vizează orașele Turda și Deva.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close