CTP pregătește viitorii angajați ai companiilor din jurul Bucureștiului

Cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est a încheiat prima etapă a proiectului dedicat pieței locurilor de muncă din localitățile aflate în vecinătatea parcurilor sale din vestul Bucureștiului.

Circa 150 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale au vizitat, în decurs de trei zile, depozitele a șapte companii chiriașe din CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West. Acest demers a fost gândit pentru a sprijini atât companiile care operează în parcurile CTP să intre în contact cu potențialii angajați, care acum sunt în clase terminale de liceu, cât și pe aceștia să înțeleagă că au opțiuni solide de a-și găsi locuri bune de muncă aproape de casă. Următoarea etapă a proiectului inițiat de CTP va continua, cel mai probabil, în primul trimestru din 2018.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DSV, Network One Distribution (NOD), Cargo-Partner, Profi Rom Food, Ekol Logistics, Lagermax AED Romania și Iron Mountain și-au deschis depozitele pentru a le arăta elevilor aspecte practice ale activității lor și și-au prezentat ofertele de posturi disponibile, precum și detalii legate de munca în domeniile în care operează. Proiectul are un scop dublu: pe de o parte, companiilor chiriașe din parcurile CTP li se facilitează accesul la o forță de muncă insuficient exploatată, iar viitorii absolvenți află că au oportunități de a-și găsi posturi în companii importante, în zonele în care locuiesc.

Absolvenți ai liceului lucrează atât în depozitele companiei Ekol Logistics, cât și la Cargo-Partner. Ei și-au revăzut fostele profesoare și au împărtășit cu elevii veniți în vizită detalii despre experiența lor aici. Viitorii absolvenți au aflat astfel că pot beneficia de pachete salariale satisfăcătoare și vor putea învăța de la profesioniști cu experiență, fiind încurajați să își continue și studiile universitare, dar în același timp să lucreze aproape de casă.

„Compania noastră este într-un proces de dezvoltare accelerată, așadar facem angajări atât pe poziții ce necesită studii superioare, dar avem nevoie și de muncitori calificați și necalificați. În acest moment avem mulți tineri care lucrează pe partea administrativă și logistică, iar circa jumătate dintre angajații noștri din CTPark Bucharest West provin din localități limitrofe. Mizăm pe forța de muncă tânără, pe care ne dorim să o formăm și căreia îi oferim pachete de salarizare optime, oportunități de dezvoltare și un program de muncă adaptat studiilor. Avem angajați care în timpul facultății au plecat în străinătate cu diferite programe oferite de universități și am avut bucuria să se întoarcă la noi. E un semn că, atâta timp cât îți sprijini personalul, poți reuși să mărești rata de retenție, chiar și pe segmentul tânăr, unde așteptările, dar și tentațiile, în special în ceea ce privește găsirea unui post în străinătate, sunt mari”, explică Simona Nicolae, HR Manager al Ekol Logistics Romania.

Proiectul CTP pentru sprijinirea absolvenților va continua și în 2018, prin cooptarea unui număr tot mai mare de licee. În viitor, dezvoltatorul va organiza, alături de mai multe companii chiriașe, și o serie de ateliere practice de tip workshop, unde tinerii vor avea posibilitatea să-și facă o idee mai clară despre ceea ce presupune munca în domeniul logistic.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close