Cum a ajuns un profesor olandez de mate-fizică să lucreze la ING, în România, după o bere cu colegii și o întâlnire la Starbucks

Din 1 octombrie, Former van der Ploeg s-a alăturat departamentului IT al ING România, în rolul de Chapter Lead. Pentru olandezul care lucrează la ING din 2011, este o oportunitate care a apărut din senin, dar care se potrivește perfect cu planurile sale de carieră.

Former van der Ploeg a studiat fizica și astronomia în Nijmegen și a predat câțiva ani fizica și matematica la o școală, înainte de a decide să urmeze un stagiu la ING. A participat la unul dintre primele cursuri de inițiere IT. Ceea ce inițial părea a fi un pas înapoi, având în vedere experiența sa profesională, s-a dovedit a fi un pas imens înainte, în ceea ce privește provocarea intelectuală. Former a început ca software tester și a avansat până la rolul de test manager.

Înainte de a se alătura echipei din România, Former van de Ploeg era IT Chapter Lead – un fel de „antrenor-jucător” în echipa care dezvolta aplicații pentru serviciul de plăți. Misiunea sa era și acela de a ajuta inginerii IT să-și extindă expertiza în dezvoltarea aplicațiilor Java.

Chiar dacă rolul pe care îl îndeplinea în Olanda îi plăcea mult, Former nu a ezitat să accepte aventura din România. Oportunitatea a apărut într-un mod cât se poate de neașteptat, în timp ce se afla „la o bere” cu colegi din ING. „Am spus cândva că sunt deschis la ideea de a lucra în străinătate, iar ambiția mea pe termen lung este să devin Area Lead. Cineva a sugerat să caut în București, pentru că aici e nevoie de așa ceva. După câteva zile, am stabilit o întâlnire cu Stijn, care este Area Lead la ING România. Am hotărât să ne vedem la Starbucks, la gara de la Bijlmer Arena. Entuziasmul său a fost contagios și mi s-a părut tot mai bună ideea de a merge la București. Pe scurt, am făcut un plan pe un an – încep ca Chapter Lead, cu posibilitatea de a avansa înspre Area Lead în 3-6 luni”, declară Former van der Ploeg. La București, el va pune umărul la dezvoltarea Centrului de Dezvoltare Software al ING din domeniul Wholesale Banking și va contribui la dezvoltarea în continuare a modului de lucru „agil”.

Former este pasionat de alergare și de antrenamentele de tip bootcamp, urmată de o masă consistentă. „Am o reputație de om care <alimentează> departamentul. Tot timpul aduc la birou ceva de ronțăit”. Îi place și să gătească, mai ales mâncare indoneziană. Un alt hobby este muzica – cântă la pian în stațiile de tren și la chitară, în trupa „De mannen met bril en baard” (Bărbații cu ochelari și barbă).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close