Cum să abordezi discuția despre salariu, în timpul interviului de angajare?

Când vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranță nu există o rețetă care să garanteze obținerea jobului dorit în 100 la sută din cazuri. Pentru cei care se află la începutul carierei, primii pași pot ridica multe semne de întrebare.

Răspunsurile la întrebări precum „Ce salariu pot câștiga la primul job?”, „Ce cunoștințe și abilități contează pentru angajatori?” sau „Ce beneficii oferă companiile juniorilor?” pot fi descoperite de tinerii aflați în căutarea unui job, în Ghidul de Angajare pentru Tineri, în 2018, realizat de Hipo.ro, pe baza răspunsurilor a peste 2.000 de absolvenți de facultate ai promoțiilor anterioare și specialiști HR.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Care sunt așteptările tale financiare?”

Una dintre cele mai dificile întrebări la interviu, indiferent de nivelul de experiență al candidatului. O treime dintre respondenți au declarat că discuția despre salariu este cel mai dificil pas în procesul de recrutare, în 2018. În plus, aspectul financiar este și principalul motiv care i-ar determina pe tineri să-și schimbe jobul (23,43 la sută).

Specialiștii HR le recomanda juniorilor să-și analizeze corect – și, pe cât posibil, obiectiv – competențele, în raport cu cerințele jobului pentru care aplică. Raportul trebuie să fie unul echitabil și candidații aflați la începutul carierei trebuie să-și formeze așteptările salariale luând în calcul și investițiile în formarea lor (training-uri, cursuri), pe care o vor primi în cadrul companiei.

Ce contează pentru angajatori în 2018?

Abilitățile de comunicare și adaptabilitatea sunt competențele cele mai urmărite de angajatori în procesul de recrutare al candidaților juniori, conform unei cercetări Hipo, efectuată în rândul a 330 de companii din România.

Recruiterii pun tot mai mult accent pe flexibilitatea candidatiilor, având în vedere modul alert în care evoluează piața forței de muncă și apariția de joburi noi, cu responsabilități și cerințe noi. Alte caracteristici pe care recruterii le urmăresc sunt orientarea către rezultate, proactivitatea ori capacitatea de a lucra bine în echipă. Anul acesta, tinerii au început să înțeleagă importanța unui job part-time sau internship în CV, astfel că 40 la sută dintre ei au experiență profesională de cel puțin 12 luni, în momentul absolvirii.

Cât de repede se angajează absolvenții după ce termină facultatea?

Procentul tinerilor care s-au angajat în primele trei luni după ce au absolvit este de 28 la sută. Se poate observa, deci, o deschidere a pieței forței de muncă pentru proaspăt absolvenți. Contrar așteptărilor, două treimi dintre absolvenți au declarat că s-au angajat în domeniul în care au studiat sau în domenii conexe.

Unde pot absolvenții să afle mai multe informații despre piața forței de muncă din 2018?

Hipo.ro le recomandă absolvenților să urmărească site-urile de specialitate, pentru a fi la curent cu noutățile despre piața forței de muncă. Punctual, pentru proaspăt absolvenți, ei pot afla toate informațiile necesare – ce salarii pot câștiga, câte poziții entry-level sunt deschise în 2018 și care sunt domeniile cu cele mai multe joburi disponibile – prin descărcarea gratuită a Ghidului de Angajare pentru Tineri.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close