Cum să ai parte de o vacanță de vară plătită, în Europa, în 2016

Oare cum ar fi să vizitezi Parisul, Londra, Praga sau Lisabona, la vară, și să fii și plătit în timpul acesta? Odată cu eliminarea barierelor de pe piața muncii, românii au șansa să lucreze în aproape orice colț al continentului. Companii de top, precum BearingPoint, Baker & McKenzie, P&G sau Metro, oferă internship-uri plătite pentru studenți sau absolvenții care fac primii pași în carieră.

ANGLIA

Asistent administrativ

Inspiring Interns, agenție specializată în recrutarea absolvenților, cu birouri în Londra, Manchester și în alte orașe mari din Marea Britanie, angajează asistent administrativ. Biroul în care va lucra tânărul care va fi ales este în centrul Londrei, iar salariul lunar, pe perioada stagiului, este de 1.088 de lire sterline. În cazul în care candidatul va da satisfacție, el va avea posibilitatea să rămână în cadrul companiei, cu un contract pe perioadă nedeterminată. Deocamdată, principala sa misiune va fi aceea de a sprijini echipele de vânzări. Candidatul ideal trebuie să fie „isteț, cu personalitate puternică și prietenos”. Este foarte important să fie un bun comunicator, atât în scris, cât și verbal.

Intern Sales&Marketing

O altă oportunitate de a lucra în Londra este oferită de IndustryHub. Contractul este pe 40 de ore, săptămânal, din iunie până în august. Persoana selectată va avea numeroase întâlniri cu dezvoltatori imobiliari, investitori, manageri de proprietăți, companii din domeniul hotelier și consultanți, și va lucra cu arhitecți, ingineri și profesioniști în design, pentru a stabili noi parteneriate. Experiența în vânzări sau în sectorul imobiliar constituie un avantaj la angajare.

PORTUGALIA

Web Designer

Rally este în căutarea unui designer priceput. Acesta va lucra la Lisabona și va trebui să se ocupe de conținutul platformelor din Social Media și de pe website-ul companiei. Va lucra îndeaproape cu designerii firmei, cu dezvoltatorii, copywriter-ii, directorul de creație și persoana care se ocupă de strategia online. Candidații trebuie să aibă experiență în utilizarea Adobe Creative Suite, Illustrator și Photoshop, Indesign, editare video, After Effects, Premier Pro și să aibă noțiuni de bază de Basic HTML și CSS.

Intern, Departamentul financiar

Tot în Portugalia, Philip Morris International are nevoie de interni în departamentul financiar. Compania așteaptă candidaturi din partea absolvenților de Management sau Științe Economice, care stăpânesc bine limba engleză. Singura problemă este că trebuie să vă grăbiți, fiindcă stagiul începe în luna mai.

SPANIA

Intern, Departamentul financiar / Contabilitate

La Madrid, Baker & McKenzie – cea mai mare companie de avocatură din lume, înființată la Chicago, în 1949, cu birouri în 77 de țări și 11.500 de angajați de 60 de naționalități – oferă stagii pentru doi studenți la Științe Economice, Finanțe, Contabilitate sau Gestiunea afacerilor, vorbitori de engleză și cu abilități de operare pe calculator. În cazul în care sunt familiarizați cu programul SAP, sunt cu un pas în fața celorlalți candidați.

Contabilitate

The Hotelbeds Group, din Insulele Baleare, recrutează trei studenți și proaspăt absolvenți, pasionați de contabilitate și management financiar. Cei care vor trece cu succes de interviu vor lucra în cadrul departamentului de Contabilitate – vor opera facturi venite din partea furnizorilor, vor emite, la rândul lor, facturi, și vor avea în grijă și efectuarea de plăți.

SUEDIA

Customer Engagement Intern 

Ceva mai la nord, în Stockholm, iZettle își dorește să găsească tineri dispuși să-și înceapă cariera cu un internship ceva mai lung: șase luni. Candidatul ideal este „inteligent, harnic și pus pe distracție”. Odată angajat, el va lucra în cadrul departamentului de comunicare cu clienții.

IRLANDA

HR Assistant 

Tinerii care visează la o carieră în Resurse Umane își pot începe cariera în Dublin, la Abbey Group. Dacă vorbesc perfect limba engleză, cunosc MS Office și sunt buni comunicatori, au o șansă să fie acceptați pentru un internship pentru care vor câștiga 300 de euro, lunar, dar și un weekend oferit de companie, în orice hotel de trei stele, în Irlanda sau Scoția.

Social Media Internship 

Ceva mai palpitant se anunță a fi stagiul petrecut la Dublin Whiskey Tours, tot în capitala Irlandei. Norocosul care va fi ales se va ocupa de conturile de Twitter, Facebook, LinkedIn și Google+, le va actualiza, va răspunde la mesaje și comentarii, va trebui să convingă și alți oameni să devină fani ai companiei, și va trebui să contribuie cu conținut interesant pe toate aceste platforme de socializare. Candidații trebuie să aibă experiență de cel puțin un an în Social Media și să știe să folosească Photoshop, Hootsuite, Buffer, Google Sheets și IFTTT.

GRECIA

Web Designer

Dacă vreți să obțineți un internship pentru acest post, în Grecia, aveți nevoie de o „vacanță” ceva mai lungă. Isobar oferă contracte pe șase luni și are nevoie de doi oameni specializați în web design, mai ales în conținutul Social media. Isobar este o companie în continuă dezvoltare. A început cu o echipă formată din cinci oameni în 2005, și a ajuns acum la 62 de angajați. Coca-Cola, Heineken, Amstel, Vodafone, Aegean Airlines, Mondelez, Travelplanet24.com, Disney și L’Oreal sunt câțiva dintre clienții săi. Pe lângă experiența acumulată, tinerii acceptați vor avea parte de training-uri, invitații la conferințe și evenimente din domeniu, dar și ieșiri în oraș, cu colegii, „sponsorizate” de companie.

GERMANIA

Corporate Quality Assurance 

Cu peste 2.000 de magazine, în 30 de țări, 230.000 de angajați și vânzări de 59 de miliarde de euro, în anul fiscal 2014-2015, grupul Metro este un adevărat gigant al retailului mondial. Metro AG caută un om licențiat sau cu Master în Știința și Tehnologia Alimentelor, Nutriție sau Dietetică. Chiar dacă postul pus la bătaie este în Düsseldorf, nu este obligatoriu ca doritorii să fie vorbitori de germană. În schimb, trebuie să vorbească engleza și este considerată un avantaj experiența în managementul calității sau în cel de mediu. Perioadele de internship sunt cuprinse între trei și șase luni.

Events Intern 

Berlinezii de la Clue au inventat o aplicație pentru smartphone, ce le propune femeilor să afle care sunt perioadele lor fertile cu ajutorul telefonului. Utilizatoarele – milioane, în întreaga lume – pot să introducă în acest program date legate de menstruația lor (durată, culoare, stări, simptome) și pot afla, cu acuratețe, care este perioada fertilă. În urma calculelor, un algoritm le avertizează în legătură cu apropierea ei. Rolul intern-ului va fi acela de a ajuta echipa de marketing, timp de șase luni, cu posibilitate de prelungire. Germana este obligatorie, la fel ca și engleza. Sunt importante și studiile în marketing sau comunicare.

FRANȚA

Business Consulting – SAP 

Unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața consultanței de management și tehnologie, BearingPoint are drept principale arii de competență implementarea de strategii de management, implementarea și optimizarea sistemelor informatice, managementul schimbării, dezvoltarea de software și furnizarea de suport tehnic, pentru clienți din toată lumea. În acest moment, are peste 3.500 de angajați, în 15 țări. Pentru birourile din Paris, în care lucrează mai mult de 700 de oameni, compania caută un absolvent sau student în ultimul an la Științe Economice, Informatică sau Inginerie Industrială, preferabil cu experiență în industria farmaceutică, bancară, retail sau automotive, și vorbitor de germană și engleză.

CEHIA

Finanțe / Contabilitate 

La Praga, Procter & Gamble încearcă să atragă masteranzi vorbitori de engleză, interesați de lumea afacerilor. Compania, care are 110.000 de angajați în locațiile din toată lumea, le oferă tinerilor un pachet salarial atractiv, plus beneficii, și un contract pe trei-șase luni.

BELGIA

Intern EU Aarhus Centre 

Una dintre cele mai interesante oferte de internship plătit vine din Belgia.ClientEarth, o organizație non-profit, fondată în 2007, cu sedii în Bruxelles, Londra și Varșovia, care activează în domeniul dreptului mediului, știință și politici de mediu. ClientEarth oferă  asistență juridică pentru campaniile de mediu desfășurate de societatea civilă. Participanții la internship vor lucra la Bruxelles, în cadrul EU Aarhus Centre, organism ce urmărește respectarea convenției de la Aarhus, din 25 iunie 1998, privind accesul la informație, participarea publicului la luarea deciziei și accesul la justiție, în probleme de mediu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close