MWC 2018: Cum se prezintă delegația României la cel mai important eveniment dedicat tehnologiei și telefoniei mobile

Companiile din România prezintă o gamă completă de produse și servicii la unul dintre cele mai mari show-uri ale tehnologiei globale. Ca în fiecare an, primul trimestru este marcat de derularea evenimentului Mobile World Congress din Barcelona.

Anul acesta, evenimentul se desfășoară între 26 februarie și 1 martie, iar România a ajuns, pentru a șasea oară din 2012, printre marii jucători din lumea tehnologiei. Companiile prezente în Spania pentru MWC 2018 au susținerea Asociației Române pentru Industria Electronică și Software Timișoara (ARIES-TM) și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Pe parcursul săptămânii dedicate acestui show, câteva mii de oameni vizitează standul României și oferă feedback în legătură cu creațiile companiilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cele 13 companii din România și produsele cu care s-au prezentat la MWC 2018

Companiile care au realizat deplasarea în Barcelona provin din marile orașe, precum București, Cluj-Napoca sau Brașov. Pe cele mai multe, succesul pe piața din România le-a „împins” să-și extindă operațiunile și în țările vecine sau spre vestul Europei.

Din București sunt prezente Free Wifi System, Nexus Electronics, Softelligence și Tremend Software Consulting.

Free Wifi System oferă servicii de colectare baze de date, analiza clienților și comunicare directă prin SMS/Email.

Nexus Electronice este prezentă cu Zimplu CRM, aplicație software pentru managementul relațiilor cu clienții, departamente de vânzări, marketing și service din cadrul companiilor, și cu Nexus GPS Tracking, aplicație software pentru managementul flotelor de vehicule, monitorizarea vehiculelor (locație, viteză, consum carburant).

Softelligence este un dezvoltator software cu un model unic de livrare către companii globale din domeniile Financiar-Bancar, Telecom, Logistică și Retail, prin integrarea inovației digitale și inteligenței artificiale cu servicii avansate de data analytics și predictive analytics, și o profundă înțelegere a nevoilor specifice fiecărui domeniu, livrează soluții și servicii software pentru viitorul digital.

Cu o experiență de 12 ani în dezvoltarea de soluții software, Tremend s-a specializat în furnizarea de platforme pentru companii, inginerie avansată pentru automotive, IoT și servicii profesionale, utilizând tehnologii emergente precum AI, Machine Learning și Biometrics.

Din Braşov este prezentă Visual Fan, care a lansat cu această ocazie o soluție Inteligentă, un sistem integrat bazat în special pe noul asistent vocal, AVI, ce poate fi controlat de către utilizator prin dispozitivele mobile și poate fi utilizat pentru cumpărături, divertisment și pentru a controla casa inteligentă. Allview a introdus și un prototip pentru un concept nou, dezvoltat de la zero de echipa Allview – boxa inteligentă cu display  integrat, View Bass. AVI și View Bass vor fi interconectate, iar utilizatorii vor putea solicita asistentului vocal să redea videoclipuri de pe YouTube, să sune sau să trimită mesaje către persoanele de contact, să afișeze prognoza meteo, să creeze și să facă liste de cumpărături și multe altele.

Din Cluj-Napoca a sosit la MWC 2018 Altom Consulting, cu instrumente de testare software: robotul de testare AltTap și AltRunner, un produs pentru testarea aplicațiilor mobile și cu servicii de testare software: testare funcțională, testarea performanței, testare de utilizabilitate, testarea compatibilității, testare Agile și planificarea testării, testare de software embedded, aplicații web, desktop și de mobil, testare automată pe web și pe mobil, BDD, testare automată funcțională și la nivel de protocoale.

Tot din Cluj sunt prezenți si cei de la AROBS Transilvania Software, care, pe lângă serviciile de software development, au dezvoltat o serie de soluții software proprii, pentru piața românească: soluție pentru automatizarea forței de vânzari (OptimallSFA), sistemul Business Inteligence de analiză și raportare a datelor (OptimallBI), soluție de monitorizare și management a parcurilor auto prin GPS/GPRS (TrackGPS), sistemul de monitorizare prin GPS a persoanelor (Personal Tracker), sistemul automat de vânzare a biletelor și legitimațiilor de călătorie pentru transportul public (AROBS Ticketing), soluție de Channel Management pentru hoteluri (RateWizz). Compania este activă și pe piața Consumer Electronics, prin distribuția mai multor branduri de renume.

Imprezzio Global oferă o paletă completă de soluții software – de la UX-UI design, aplicații web sau mobile (iOS și Android), până la analiza predictivă și algoritmi de machine learning.

Softech a adus în Barcelona soluțiile iSpeedCam, sistem de alertă privind siguranța rutieră pentru utilizatorii de smartphone (iOS și Android), Productis, soluție pentru controlul producției și trasabilitate destinate unităților de prelucrare și procesare a produselor alimentare, FestivApp, sistem de publicare și managemenet al evenimentelor culturale, sportive și științifice dedicate utilizatorilor de smartphone (iOS și Android), Sniff! – aplicație AI ( inteligență artificială) cu scop educativ, ce identifică diferitele rase de câini, MoneyCam – aplicație AI (inteligență artificială), care oferă suport persoanelor nevăzătoare prin identificarea în timp real a bancnotelor.

Zynk Software este un important furnizor de servicii de dezvoltare software și de consultanță în domeniul aplicațiilor mobile, platformelor web, cloud, big data, IoT și realitate virtuală. Serviciile sale acoperă întreg ciclu de viață al unui produs: analiza cerințelor, construirea prototipului și a interfeței grafice, arhitectura software, dezvoltarea software, testarea produsului, întreținere și suport.

Craiova este reprezentată de IT Six Global Services, care oferă servicii de dezvoltare software și testare software/QA. Prin cele cinci departamente ale companiei – Microsoft, Java/Web, Embedded, Testing/QA și Mobile, acoperă o gamă largă de cerințe de la companii ce activează în transport și logistică, servicii financiare, automotive, sănătate, media și comunicații.

Din Sibiu, Ropardo prezintă la MWC produsul RoHealth, o platformă digitală de integrare, care își propune să acopere cererea tot mai crescută de servicii în domeniul sănătății și evidențiază experiența acestora în dezvoltarea de software, industria de sănătate, sistemul național de sănătate, relația cu furnizorii de soluții în sanitate. RoHealth oferă suport pentru două tipuri de beneficiari: pacienți și furnizori de servicii medicale.

Din estul țării este prezentă ASSIST Software, din Suceava, care prezintă o gamă largă de servicii, de la proiectarea de noi aplicații și personalizarea soluțiilor de business existente, la construirea de aplicații mobile pentru cele mai populare platforme, inclusiv iOS și Android. ASSIST Software participă alături de partenerul de afaceri STATSports, lider al pieței mondiale de analiză și statistică sportivă, pentru care ASSIST Software a dezvoltat aplicația APEX IPAD LIVE APP. Este o soluție dedicată echipelor de elită, ce oferă antrenorilor de la cluburi și echipe internaționale, din întreaga gamă de sporturi, informații aprofundate despre performanța fiecărui atlet, la un nivel superior față de orice alt produs existent în industrie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close