Dacă-i bal, bal să fie: Guvernul vrea să mărească salariul minim din noiembrie

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 2.080 lei, de la 1.900 de lei, înainte de 1 ianuarie 2019, a anunțat, astăzi, într-o postare pe Facebook, ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu.

„Iar <s-a blocat guvernul>, iar <nu mai sunt bani de pensii și salarii>, iar <nu se aplică legea salarizării>. Asta aud de la opoziție, din două în două luni. Și iar răspundem: așa cum nu ne-am blocat până acum și cum am găsit fondurile necesare plătii pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor. Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu, și anume să se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federații sindicale.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Considerăm insă că legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este în vigoare, cu aplicare etapizată, până în 2022, și creștere anuală cu 25 la sută din diferență, până la grila din 2022. Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, Ministerul Muncii și Justiției Sociale lucrează la creșterea salariului minim pe economie incă de la finalul acestui an și la diferențierea salariului minim în funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani”, susține Vasilescu.

Potrivit acesteia, salariul minim pentru angajații cu studii superioare și pentru cei cu minimum 15 ani vechime ar urma să crească, tot din 1 noiembrie, până la 2.350 de lei/lună.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close