Dacia: Salariul mediu se apropie de 5.000 de lei

Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat, astăzi, negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă.

Părţile au convenit creşterea salariului de bază brut pentru operatori cu 120 de lei, din 1 ianuarie, completată de o creştere de 80 de lei, de la 1 martie. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016, în valoare de 1.450 de lei brut, acordată în luna mai.  Valoarea tichetului de masă va creşte la 12 lei, din luna aprilie, şi la 15 lei (valoarea maximă), din octombrie.

În ciuda faptului că inflația a fost negativă și că TVA a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 și în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia, în 2016, a fost de aproximativ 5.000 de lei brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia. “Obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni. Aceasta trebuie să se menţină performantă, alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia”, precizează conducerea constructorului de automobile.

Compania Automobile Dacia face parte din Grupul Renault. Cu 3,18 milioane de vehicule înmatriculate în 2016, acesta a devenit primul grup auto francez la nivel mondial. Cifra de afaceri a Grupului Renault a atins 51,243 miliarde de euro, în creștere cu 13,1 la sută față de 2015.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close