Dacia susţine şcolarizarea în regim profesional dual a 60 de elevi

Automobile Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat, recent, parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra. În fiecare liceu va fi creată, în anul şcolar 2018-2019, câte o clasă cu 30 de locuri şi specializări diferite.

În liceul din Mioveni, elevii pot dobândi calificarea de electromecanic utilaje și mașini industriale (20 de locuri), respectiv pe cea de mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (zece locuri). Liceul Astra din Piteşti va pregăti viitori operatori maşini cu comandă numerică (20 de locuri) şi electronişti aparate şi echipamente (zece locuri).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Elevii din clasa a VIII-a se pot înscrie în una dintre cele două clase ce vor funcţiona în cele două licee. Vor face practică pe platforma industrială Mioveni, în Uzina Vehicule şi Uzina Mecanică şi Şasiuri, iar pe timpul stagiului vor beneficia de o bursă lunară de 400 lei şi alte facilităţi (cheltuieli transport şi prânz asigurat, echipament de lucru şi protecţie, rechizite, asigurare de răspundere civilă). Cei care obţin rezultate bune pot accesa una dintre cele cinci burse suplimentare, în valoare de 200 de lei fiecare. Absolvenții acestor clase vor avea prioritate la angajare la Automobile Dacia.

Pentru atragerea candidaţilor în învăţământul dual şi prezentarea ofertei educaţionale, Automobile Dacia, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Germană şi alte companii din domeniul auto, membre ale PAR (Parteneriatul Auto Roman), a organizat Caravana Meseriilor, în mai multe oraşe, inclusiv la Mioveni şi Piteşti (23 aprilie-25 mai). Peste 400 de elevi din judeţul Argeş s-au informat despre oferta şcolară.

Groupe Renault România se implică în dezvoltarea viitoarelor generaţii de specialişti din 2014. Compania a încheiat un protocol de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș și cu Primăria Mioveni, pentru înființarea și susținerea unor clase de învățământ profesional cu profil mecanic, în cadrul Liceului Tehnologic de Construcții Mașini Mioveni.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close