Daimler investește încă 13 milioane de euro și angajează 150 de oameni la Cugir

Subsidiara Daimler din România, Star Transmission, își continuă strategia de dezvoltare, odată cu inaugurarea, în această săptămână, a unei noi unități de producție în județul Alba. Cei peste 150 de noi angajați vor produce, în spațiile de lucru perfect adaptate, conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină.

Noua hală de la Cugir are o suprafață de 4.000 de metri pătrați și este destinată doar producției de conducte de înaltă presiune, pentru motoarele pe benzină Mercedes Benz. Investiția totală se ridică la 13 milioane de euro, iar Star Transmission va fi furnizor unic al acestei componente, la scară mondială. Linia de producție este parțial automatizată. Aici se vor produce 17 tipuri diferite de conducte, care vor fi montate, ulterior, pe cinci tipuri de motoare. Conductele de înaltă presiune fac legătura între pompa de injecție și injector, fără a avea pierderi de presiune. Acestea sunt solicitate intens în timpul funcționării, atât datorită presiunii ridicate a combustibilului, cât și datorită frecvenței mari a injecțiilor de combustibil.

O parte dintre noii angajați au beneficiat de o specializare de aproximativ șase luni la fabrica Mercedes Benz din Berlin, acolo unde s-a derulat proiectul până în momentul de față. În timpul școlarizării din Germania, angajații s-au specializat în producția conductelor de înaltă presiune, elemente cheie ale motorului, și au deprins de la colegii germani tehnicile și metodele de lucru care le-au asigurat acestora succesul. O echipă de experți din Berlin a însoțit angajații la întoarcere, pentru a oferi sprijin și asistență în perioada de începere a proiectului la Cugir. Fabrica din Berlin va funcționa ca centru de competențe pentru funcționalitatea motorului CAMTRONIC. „În ultimii 15 ani, Star Transmission a demonstrat că acordă importanță maximă productivității, eficienței și structurilor clare. Inaugurarea fabricii din Cugir este un semnal clar al dezvoltării continue. Prin această acțiune, oferim un stimul real pentru crearea de noi locuri de muncă și pentru progresul în regiune. Baza succesului nostru este orientarea consecventă către calitatea produselor noastre”, declară directorul general al companiei Star Transmission, Falk Pruscha.

DESPRE STAR TRANSMISSION

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost înființată în 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive, compania oferă clienților și servicii de inginerie. Peste opt milioane de componente sunt produse la Cugir. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate in 5, 7 și 9 trepte. Compania are în acest moment mai mult de 1.800 de angajați.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close