Darius Vâlcov, numit consilier de stat al premierului Dăncilă

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, cercetat în mai multe dosare penale, a fost numit, astăzi, consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului, potrivit deciziei Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Darius Bogdan Vâlcov se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar şi la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, Vâlcov a fost trimis în judecată în 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile, scrie Mediafax. Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale i-ar fi cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la Compania de Apă Olt, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Vâlcov 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

La termenul din 9 ianuarie, judecătorii au rămas în pronunţare în acest dosar. Procurorul DNA a cerut pedepse maxime, cu executare, pentru toţi inculpaţii din această cauză. Pentru faptele de care este acuzat fostul ministru, pedeapsa maximă este de 14 ani. Prima decizie ar urma să fie anunţată pe 8 februarie. Pe rolul Tribunalului Dolj este un alt dosar în care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în 2015, pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close