De ce nu am mai mult succes?

O să împărtășesc cu voi o analiză extrem de intimă. Aveam ceva ținte pentru anul ăsta, pe care nu am reușit să le ating. Și, evident, m-am întrebat de ce, chiar dacă îmi doresc ceva cu ardoare, nu reușesc să am succes?

Laura Lungu

Coach & Antreprenor

Îmi place să cred despre mine că muncesc constant la propria dezvoltare. Și totuși, dacă sunt într-o continuă transformare, de ce n-am ajuns încă în acel punct utopic din mintea mea?

După ce am fost complet sinceră cu mine, a apărut acel răspuns dezamăgitor: nu am muncit suficient. Concret, cu toate că-mi doresc mult să trăiesc din coaching, scris și pictură, nu am făcut nici un sacrificiu în această direcție. Căci, nu-i așa, toți ne dorim să fim milionari, dar aproape nimeni nu-și dorește să lucreze 25 de ore pe zi, pentru a ajunge acolo.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Acum, de ce n-am muncit mai mult pentru a-mi atinge scopul? În primul rând, de frica de a nu fi suficient de bun, de teama de critică, de ridicol. Mi-a fost frică să fiu vulnerabilă, să accept că poate încercările mele nu aduc cele mai mari reușite, dar măcar mă țin pe drumul corect. Apoi, probabil n-am muncit suficient, pentru că trebuia să ies din zona de comfort. Să scriu când voiam să mă uit la un film, să pictez când aș fi vrut să ies în oraș, să-mi caut eu clienți, în loc să-i aștept, șamd. Pe scurt, să fiu mai harnică, să fac mici sacrificii cotidiene, pentru un scop mai mare.

În plus, recunosc, de-a lungul anului, m-am uitat aproape cu gelozie la oamenii ale căror performanțe le-am criticat, dar care, plini de curaj, își urlă în văzul tuturor scopurile. Am în minte multe persoane care, cu mai puțin studiu ca mine, s-au aruncat în univers și au început să practice tot ce eu doar îndraznesc să visez. Iar pentru mine asta este un act de curaj. Să te arunci cu fața înainte, știind că urmează sa-ți fie criticată munca lipsită de experiență, dar înțelegând că doar așa poți atinge performanța la care visezi.

Diferența dintre noi și cei care poate au mai puțin talent ca noi, dar mai mult succes, stă în aceste două idei. Iar din păcate, fiind aproape de 30 de ani, simt cum limitele mele îmi îngenunchează potențialul, iar cotidianul se desfășoară repetitiv prin fața ochilor mei, de parcă succesul ar fi o chestiune de noroc, nu de muncă. Prin urmare, rezoluțiile mele de anul viitor sunt mult mai simple decât cele de anul ăsta: îmi doresc doar să am curajul și încăpățânarea de a avea succes.

Articol publicat și pe blogul Laurei Lungu

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close