Deloitte: Două miliarde de tineri, în pericol să nu țină pasul cu a patra revoluție industrială

Aproape două miliarde de tineri din întreaga lume riscă să devină inadaptați la piața muncii în cea de-a patra revoluţie industrială (Industria 4.0), care se schimbă în ritm tot mai alert, ca urmare a tehnologiilor emergente, potrivit raportului global al Deloitte „Pregătirea forţei de muncă de mâine pentru cea de a patra revoluţie industrială”, efectuat împreună cu Global Business Coalition for Education.

Până în 2030, mai mult de jumătate dintre cei 1,8 miliarde de tineri din întreaga lume, cu vârste cuprinse astăzi între 15 şi 29 de ani, nu vor avea aptitudinile sau calificările necesare pentru a participa activ în câmpul muncii. Raportul concluzionează că mediul de afaceri trebuie să-şi asume un rol mai activ în pregătirea tinerilor de astăzi, pentru a le asigura adaptarea la Industria 4.0, caracterizată de fuziunea resurselor fizice cu tehnologiile digitale precum robotica, inteligenţa artificială, Internet of Things (IoT), digitalizarea şi automatizarea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Liderii de afaceri din întreaga lume, inclusiv din România, sunt îngrijoraţi, pe bună dreptate, că forţa de muncă nu va putea ţine pasul cu ritmul şi cu magnitudinea schimbării. Reducerea decalajului de competenţe şi găsirea unor metode de a accesa energia şi creativitatea tinerilor par provocări majore, iar studiul cuprinde numeroase recomandări pentru a aborda aceste provocări. Una dintre cele mai importante, accesul la formare profesională continuă, reprezintă o preocupare constantă pentru Deloitte. Investim zeci de mii de ore şi peste un milion de euro anual în programe de training, iar în paralel ne concentrăm eforturile de responsabilitate socială asupra educaţiei, pe care o considerăm o temă crucială pentru business și societate. Încurajăm liderii din toate industriile să privească Industria 4.0 ca pe o oportunitate, nu ca pe o ameninţare, şi să profite de avantajele sale, inclusiv prin regândirea modului în care atrag, recrutează, integrează şi își dezvoltă talentele”, afirmă Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România.

Cercetarea a evidenţiat patru abilităţi necesare pentru a avea succes în cea de-a patra revoluţie industrială: gradul de pregătire a forţei de muncă, abilităţile „soft” și cele tehnice, precum şi cele antreprenoriale, acompaniate de o atitudine ce pune accentul pe învăţarea continuă, pe tot parcursul vieţii. Raportul oferă patru recomandări principale pentru a iniţia schimbarea, respectiv alinierea obiectivelor şi abordărilor tuturor categoriilor de persoane implicate sau afectate, implicarea în politici publice, dezvoltarea unor strategii solide privind gestionarea resurselor umane şi investirea în pregătirea forţei de muncă.

Raportul Deloitte se bazează pe răspunsurile din partea tinerilor cu vârste între 15 şi 29 de ani, din 45 de ţări, din partea reprezentanților comunității de afaceri și a ONG-urilor, a unor experți în politică și economie, şi a mediului academic.

Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din România și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații SCA, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.200 de profesioniști.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close