Deloitte România numește un nou partener pentru serviciile de risc

Dimitrios Goranitis va conduce serviciile de risc pentru industria financiar-bancară a Deloitte în Europa Centrală. El se va concentra asupra strategiei de reglementare și supraveghere bancară și a riscului de credit.

Potrivit companiei, numirea lui Dimitrios Goranitis în România arată potențialul țării de a fi lider în reforma de risc și reglementare la nivelul Europei Centrale și Sud-Est. „Sunt încântat să mă alătur uneia dintre cele mai bune echipe de specialiști în domeniul serviciilor financiare a Deloitte în Europa Centrală. La nivel regional, serviciile de reglementare în industria financiară au un potențial mare de creștere și sper să pot contribui la dezvoltarea acestui segment”, declară noul partener Deloitte.

Dimitrios Goranitis a deținut poziții de management în domeniul riscului bancar, atât în cadrul Deloitte, cât și în alte companii din Big 4, din sudul și estul Europei. Anterior, a deținut funcții de conducere la UBS și JP Morgan, la New York. Din 2010, a oferit sprijin Băncii Centrale Europene (BCE), autorităților naționale competente responsabile cu supravegherea bancară și instituțiilor bancare, pe parcursul perioadei de criză, inclusiv în definirea Uniunii bancare și adoptării standardelor Basel III.

A oferit servicii de consultanță pe perioada crizei și a fost implicat în proiecte europene majore, precum exercițiul de Evaluare a Calității Activelor (AQR), scenarii de stres și redresare/rezoluție a sistemului bancar din Grecia și Cipru (opt bănci sistemice), exercițiul AQR și scenariu de stres pentru sectorul bancar din Malta (patru bănci sistemice) și exercițiul AQR, scenarii de stres și redresare/rezoluție bancară în Bulgaria (22 de bănci). În prezent, coordonează analiza modelelor interne (TRIM) a BCE, în Europa Centrală și de Est.

Dimitrios Goranitis este membru al Centrului bancar unional din Frankfurt, ca parte a unei echipe multidisciplinare de profesioniști Deloitte din domeniul financiar, ce oferă clienților servicii care îndeplinesc condițiile și exigențele Uniunii bancare. Este membru al Centrului pentru strategie de reglementare a Deloitte EMEA, o inițiativă prin care Deloitte monitorizează dezvoltarea domeniului de reglementare și menține un dialog permanent cu organisme internaționale de reglementare de tipul EBA, ESMA, EIOPA, ECB.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close