Departamentul de Stat al SUA dă startul înscrierilor pentru Loteria Vizelor 2019

Perioada de trimitere a candidaturilor pentru ediția DV-2019 este între 3 octombrie și 7 noiembrie 2017.

Departamentul de Stat american administrează, anual, programul de imigrare Diversity Visa, mandatat de Congresul SUA Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naţionalitate (INA), care stabileşte o clasă de imigranţi cunoscută ca imigranţi DV (diversity immigrants), din ţările cu rate mici de imigrare în SUA, de-a lungul istoriei. Pentru anul fiscal 2018, sunt disponibile 50.000 de vize DV. Nu se percepe vreo taxă de înregistrare în program.

Participanţii care sunt selecţionaţi prin loterie (selectees) trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica. Departamentul de Stat determină persoanele selecționate printr-o tragere la sorţi aleatorie, făcută de un computer. Vizele DV sunt distribuite pe şase regiuni geografice. Nici o ţară nu poate primi într-un an mai mult de şapte la sută din numărul total de vize DV.

Pentru DV-2019, persoanele născute în unele ţări nu se califică să participe, deoarece mai mult de 50.000 de nativi ai acestor state au imigrat în SUA, în ultimii cinci ani: Bangladesh, Brazilia, Canada, China (continentală), Columbia, Republica Dominicană, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Marea Britanie (cu excepţia Irlandei de Nord) şi teritoriile sale dependente, şi Vietnam.

Pentru Loteria Vizelor 2018 au fost selectați 516 români, conform unei statistici date publicității de Departamentul de Stat al SUA. În total, 115.968 de persoane au fost înregistrate și anunțate că pot depune actele pentru emigrare, având în vedere că este posibil ca unii dintre primii 50.000 de cetățeni admiși să nu continue procesul de obținere a vizei. Câștigătorii au fost desemnați din 14.692.258 de cereri valabile, primite între 4 octombrie 2016 și 7 noiembrie 2016. Mai multe informații despre Loteria Vizelor 2019 pot fi găsite aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close