Despre crize, vârstă și schimbare.

Săptămâna trecută am mers încă o dată pe la cursurile lui Alain Cardon. De data asta, a fost vorba despre un seminar de două zile, despre risk management. Și de această dată, am înțeles că indiferent cât de speciali ne place să credem că ne simțim, cumva reușim să ne încadrăm într-o medie.

Laura Lungu

Coach & Antreprenor

Suntem toți la fel. Mai mult sau mai puțin.

Concret, întroducerea workshop-ului a constat în prezentarea și analiza unui studiu făcut de Daniel J. Levinson, cu privire la semantica fiecărei categorii de vârstă. Astfel, după o analiză de zece ani, cercetătorul a identificat câteva segmente de vârste care au un câmp semantic individual. Adică majoritatea oamenilor de 22-28 de ani, 32-40 ani, 44-51 ani, 54-63 ani și 65+ ani vor avea un vocabular asemănător în segmentul lor de vârstă, dar diferit față de cel al altor segmente. Descoperirea asta se traduce în faptul că fiecare etapă a vieții este marcată de dorințe, planuri, scopuri și obiceiuri diferite.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Și apoi, schimbarea…

Dar lucrul care mi s-a părut mult mai relevant și folositor în munca de coach, între aceste segmente de vârstă există perioade de tranziție care, indiferent la ce vârstă apar, se învârt în jurul aceluiași mare subiect: schimbarea. Practic, în medie, între 28-32, 40-44, 51-54 și 63-65 de ani, traversăm toți o perioadă de redefinire a valorilor și a eului.

Aceste treceri sunt deseori alcătuite dintr-o perioadă de „depresurizare”, când, din cauza unor accidente sau datorită unor alegeri personale, reușim să scăpăm de presiunea cotidianului și să rămânem mai mult timp cu noi înșine. De exemplu, o astfel de oportunitate de reevaluare poate să fie o internare, pierderea cuiva drag, schimbarea jobului, mutatul, o vacanță lungă, o despărțire, etc. De obicei, suntem mai agitați, anxioși, iritabili și dificili, tocmai pentru că lupta noastră interioară se oglindește în viața noastră socială. Apoi, urmează o perioadă de „renaștere”, când investim energie, timp sau bani, în direcția noilor noastre planuri. Acesta este punctul în care redefinim cercul apropiat de oameni și obiceiurile noastre. Este exact perioada în care ni se spune cel mai des cât ne-am schimbat. Mai pe românește, tot răul spre bine.

Începe să sune cunoscut, nu-i așa?

Ce mi s-a părut cu adevărat folositor este cât de mult am putut să mă identific cu acest studiu. Sincer, faptul că există și alți oameni care au trecut și trec prin perioade de nemulțumire, în care nu se mai recunosc, pentru ca apoi să se reconfigureze, mă face să mă simt mai înțeleasă și, prin urmare, mai normală.

În plus, explică foarte multe dintre luptele interioare ale cliențiilor, prietenilor, familiei mele. Odată înteles faptul că trecem prin perioade de schimbare atât de profundă, toate frustrările, dificultățiile și nehotărârile noastre devin motor pentru progres, nu piedică.

Apoi, asemenea păsării Pheonix, e bine să știi că urmează mereu o versiune mai bună, mai puternică, mai nouă, a ta. Personal, îmi dă încredere atât în destin, cât și în puterea noastră de a-l naviga spre atingerea potențialului nostru.

Articol publicat și pe blogul Laurei Lungu

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close