Dezvoltatorii români de jocuri video angajează la cea mai mare conferință de game development din Europa de Est

În cadrul Dev.Play 2018 by RGDA, conferința anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video din Europa de Est, studiourile de game development din România caută noi angajați pentru pozițiile deschise, de la artiști și programatori, până la producători și testeri.

Anul acesta, Dev.Play organizează pentru prima dată un centru de recrutare, care își propune să faciliteze angajarea de oameni talentați în industria de game development. Centrul de recrutare își va desfășura activitatea într-o zonă dedicată studiourilor românești de game development și testare. Participanții vor avea acces la informații despre studiouri din România, precum Ubisoft, Electronic Arts, Gameloft, AMC, Bandai Namco și Nutaku, și vor putea aplica, printr-un formular digital, la oricare dintre posturile listate. În plus, vor avea loc sesiuni programate de Q&A cu reprezentanți ai studiourilor din centrul de recrutare. Aceștia vor răspunde la diverse întrebări legate de activitatea dintr-un studio de gaming.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Industria de game development din România continuă să se dezvolte. Peste 6.000 de oameni activează în acest sector. Eforturile noastre de a contura în jurul acestuia o comunitate mare și creativă, relevantă pe plan internațional, continuă printr-o nouă ediție a Dev.Play și o acțiune de recrutare printr-un Career Center, care are misiunea de a încuraja tinerii să vadă această industrie creativă ca o perspectivă de viitor”, afirmă Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

DEV.PLAY Art Contest

O altă premieră este  Dev.Play Art Contest, un concurs de artă digitală, 2D și 3D, care îi provoacă pe tinerii artiști să-și demonstreze talentul și creativitatea. Concursul este compus din două etape, cea online, care se desfășoară până în 20 septembrie, și etapa finală, 4-5 octombrie, care va desemna cele mai bune lucrări. Tema principală este mitologia. Pentru înscriere, candidații trebuie să prezinte o lucrare care să transmită un mesaj puternic, prin reprezentarea unor elemente mitologice, care să reflecte anumite noțiuni de cultură și folclor. Cele mai bune 15 lucrări selectate în urma etapei online vor fi afișate, pe parcursul DEV.PLAY, în cadrul unei expoziții de artă. Artiștii care au realizat aceste lucrări vor fi invitați să participe la numeroase panel-uri, workshop-uri și activități.

Lista de speakeri din acest an este mai bogată cu noi nume, precum Henry LaBounta (Senior Art Director și VFX Supervisor la EA Ghost Games), Tom Giardino (Valve), Nicole Maas (Fifa Art Director la Electronic Arts) și Liz Mercuri (Technical Evaghelist la Unity).

Bilete la DEV.PLAY 2018 by RGDA sunt puse în vânzare pe site-ul evenimentului și pe pagina de Facebook. Tot aici pot fi găsite informații despre eveniment și ultimele actualizări (locație, speakeri, evenimente speciale) publicate de organizatori. Conferința are loc în 4-5 octombrie, în București, în cadrul Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close