Directorul general al Agerpres, nominalizat de șase agenții drept candidat pentru funcția de secretar general al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Alexandru Giboi a fost nominalizat drept candidat pentru funcția de secretar general al EANA – Alianța Europeană a Agențiilor de Presă.

Conform statutului EANA, pentru a deveni candidat pentru această funcție, este nevoie de nominalizarea a cel puțin trei agenții membre. Directorul general al Agerpres a fost nominalizat de agențiile BTA (Bulgaria), CNA (Cipru), ANA-MPA (Grecia), ATA (Albania), FENA (Bosnia și Herțegovina), TASR (Slovacia), alături de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În acest moment, Alexandru Giboi este membru în Consiliul de Conducere al EANA, ales în septembrie 2015, și secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE), ales pentru un al doilea mandat în septembrie 2016. Alegerile din toamna acestui an vor avea loc în urma încheierii mandatului actualului Secretar General, Erik Nylen, expert în mass-media, cu o vastă experiență. Înainte de a fi secretar general al EANA, acesta a fost, printre altele, CEO al TT, agenția de presă suedeză.

Pentru funcția de secretar general al EANA mai candidează și Lidia Sobanska, din Polonia, susținută de trei agenții de presă. Pentru prima dată în istoria EANA, Conferința de primăvară a Alianței se va desfășura la București, în luna aprilie a acestui an, la invitația Agerpres.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close