Directorul general al C.N. Poșta Română a demisionat

Elena Petraşcu şi-a prezentat, astăzi, demisia din funcţia de director general al Companiei Naţionale Poştei Române, în faţa membrilor Consiliului de Administraţie.

Elena Pătrașcu a fost numită director general al CN Poşta Română în octombrie 2017, atunci când a acceptat să preia interimar conducerea companiei. „Am încercat să reparăm cât mai multe dintre problemele lăsate moştenire, de ani de zile, în companie. În timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, am reuşit să dăm semnalul revitalizării companiei, prin măsuri concrete şi, îndrăznesc să spun, eficiente”, declară Elena Pătrașcu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În mandatul său, compania a stins datoriile către 15 parteneri pe partea de cash-collection. A efectuat plăţi de 580.386.142 lei, în ultimele patru luni – fără a contabiliza pensiile şi salariile angajaţilor. Datoria la bugetul statului a scăzut de la 188.725.743 lei, în octombrie 2017, la 95.433.511 lei, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din datoria companiei către ANAF este plătită.

Pe partea de cash-collection, fără a socoti datoria către grupul Telekom (n.r. 1.301.353 lei – datorie stinsă în această lună), Poşta Română are plăţi restante de 119.727 lei. În octombrie 2017, acelaşi grup de datorii totaliza peste 34 de milioane de lei. Compania şi-a derulat planul de investiţii și a achiziţionat atât linii tehnologice pentru Fabrica de Timbre, cât şi autovehicule. Media veniturilor pe ultimele luni a crescut cu 20 de procente, respectiv circa 17 de milioane de lei, lunar, în plus, în visteria companiei.

„Poate cel mai important eveniment din aceste luni este, însă, demararea procedurii de capitalizare a companiei. Apreciez deosebit de mult relaţia pe care Poşta Română a dezvoltat-o cu acţionarul său principal. Capitalizarea cu 170 de milioane de lei a companiei poate reprezenta un moment zero care, cumulat cu ce s-a făcut, în ultima perioadă, determină, ireversibil, revitalizarea Poştei Române”, declară Elena Petraşcu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close