Directorul general al Coca-Cola HBC România este noul președinte al AmCham

Jaak Mikkel va conduce Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) în următorul an.

În urma alegerilor și Adunării Generale a Membrilor din 22 martie, AmCham România are un nou Consiliu Director, din care fac parte, în calitate de membri, Cătălin Velescu (Business Services Operations Leader CEE – MEA, 3M România), Bogdan Ion (Country Managing Partner, EY România), Elisabeta Moraru (Country Business Development Manager, Google), Gabriela Matei (General Manager, Microsoft România), Daniela Nemoianu (Senior Partner, Nemoianu Consulting, Tax&Law), Ionuț Sas (Tax Partner, PwC România) și James Daniel Stewart (Vice President, Raiffeisen Bank).

Din Comitetul Executiv fac parte vicepreședinții Anda Todor (Managing Partner, Dentons), Radu Florescu (CEO, Centrade Cheil), și Madeline Alexander (Audit Partner & EU Account Leader, Deloitte), în calitate de Trezorier. „Contextul global, regional și intern, în continuă schimbare, își pune amprenta asupra dinamicii mediului economic și impune o mai mare implicare din partea comunității de afaceri. AmCham România are misiunea de a îndeplini acest rol în numele membrilor noștri – peste 400 de companii americane, internaționale și românești, care au în comun aceleași aspirații pentru dezvoltarea României. Vom urmări cu prioritate cele cinci direcții strategice de dezvoltare identificate în contextul Priorităților pentru România: capitalul uman, infrastructura modernă, atragerea fluxurilor de capital, dezvoltarea durabilă și protecția mediului și statul de drept și aplicarea legii”, declară Jaak Mikkel.

În viziunea AmCham,  consolidarea relațiilor comerciale transatlantice, prin prisma Parteneriatului Strategic SUA – România și ca parte a UE, este o prioritate și se va regăsi ca atare în agenda organizației. O nouă direcție de dezvoltare pe care Consiliul Director o va demara odată cu debutul acestui mandat este contribuția AmCham la dezvoltarea sectorului de IMM și antreprenori, prin reflectarea nevoilor specifice acestora în agenda de advocacy și prin programe ce vor facilita schimbul de bune practici între membrii din acest sector. AmCham reunește peste 400 de companii americane, internaționale și locale. Acestea au cumulat investiții totale de peste 20 de miliarde de dolari și au generat în jur de 250.000 de locuri de muncă.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close