Dirijorul Cristian Mandeal inaugurează Festivalul Schumann de la Zwickau

Orașul în care s-a născut Robert Schumann, în urmă cu mai bine de două secole, găzduiește, între 31 mai și 10 iunie, Festivalul Schumann. Concertul inaugural va fi dirijat de Cristian Mandeal, aflat la pupitrul Filarmonicii din Dortmund, oraș partener al festivalului.

Evenimentul vine după un concert susținut recent la Dortmund, în aceeași formulă, și are în program Clara Schumann – Concertul pentru pian și orchestră și Robert Schumann – Concertul în la minor pentru pian și orchestră, solist Andreas Boyde, iar după pauză Brahms – Simfonia I.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cei peste 40 de ani de activitate dirijorală, Cristian Mandeal a dirijat sute de concerte, ca invitat a zeci de orchestre, pe patru continente, în 35 de ţări şi 31 de capitale. A fost director artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, dirijor principal şi director general al Filarmonicii „George Enescu”, director artistic al Northern Israelian Orchestra – Haifa şi la Orchestra Naţională Bască – San Sebastian, dirijor permanent la Orchestra Haydn din Bolzano e Trento, dirijor oaspete principal al Orchestrei Hallé Manchester – primul în existenţa de 150 de ani a acestei orchestre, al Filarmonicii din Belgrad şi Copenhaga.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close