DNA își mărește echipa cu 160 de oameni

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil proiectul de Hotărâre de Guvern transmis de Ministerul Justiţiei, prin care solicită suplimentarea schemei de personal pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ministerul Justiţiei a transmis CSM, pentru avizare, un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care solicită suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal pentru DNA. Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituţiei, ministerul solicită suplimentarea schemei de personal cu 90 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 20 de posturi de specialişti şi 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public va fi suplimentat în mod corespunzător.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că analiza principalilor indicatori statistici din 2017 demonstrează o creştere a activităţii DNA atât în efectuarea urmăririi penale, cât şi în activitatea desfăşurată în faţa instanţelor de judecată. Decizia a fost luată cu 12 voturi „pentru”, patru „împotrivă”, iar două voturi au fost anulate.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close