Documentarul Anei Preda despre familia lui Tibi Ușeriu, singurul film românesc nominalizat la Festivalul Prix Europa de la Berlin

„Pe cale/povestea devenirii lui Tibi Ușeriu”, în regia Anei Preda,  este singurul film românesc nominalizat la festivalul Prix Europa – The European Broadcasting Festival de la Berlin.

Din 590 de producții, înscrise de televiziuni precum BBC, ZDF, YLE, ORF sau France Télévisions, au fost alese 25. Ana Preda a reușit să impună în competiție singurul film românesc, produs de TVR, din ultimii 18 ani. Filmul va fi proiectat la Berlin și Postdam, între 14 și 19 octombrie, iar câștigătorul va fi prezent la Gala Prix Europa, în 19 octombrie. Nominalizarea implică intrarea automată a documentarului „Pe cale” în altă preselecție internațională, cea a festivalului FIPADOC, de la Biarritz, în Franța, între 22 și 27 ianuarie 2019.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Festivalul Prix Europa a fost lansat de Parlamentul European și Comisia Europeană, în 1987. Este unul dintre cele mai importante festivaluri paneuropene ce militează pentru Europa şi diversitatea sa culturală, și este susţinut de o alianţă formată din 26 de organizaţii publice media europene.

Documentarul vorbește despre resetarea lui Tibi Ușeriu, un om cu un trecut greu de depășit. Fost infractor condamnat pentru jaf armat și închis într-o închisoare de maximă securitate în Germania, ajutat de familia lui, Tibi devine ultramaratonist de succes și activist social. Este triplu câștigător al celei mai dure competiții din lume, ultramaratonul 6633 Arctic.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close