Doi designeri români expun la cel mai mare festival de design floral din lume

Anca Ungureanu și Ella Fodor vor participa la Festivalul Fleuramour, care se desfășoară între 21 și 24 septembrie, la Castelul Alden Biesen din provincia Limburg (Belgia).

Tema ediției 2018 a festivalului este „Urban Roots/ Rădăcini Urbane”. Lucrarea propusă de Anca Ungureanu și Ella Fodor, inspirată din această temă generală, se intitulează Roots vs Urban, The triumph of nature, rebellion of nature against human and his constructions.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Special pentru această ediție, dedicată simbolic originilor, Anca Ungureanu a creat design-ul unei rochii de Sânziană, ce poate fi admirată de publicul larg sâmbătă și duminică, la parada modei Floral Fashion Show, pe acordurile „Baladei” de Ciprian Porumbescu.

Anca Ungureanu și Ella Fodor se bucură de o reputație deosebită în rândul designerilor florali în Belgia și Olanda. Au studiat cu cei mai cunoscuți profesori, precum Tomas De Bruyne și Hitomi Gilliam, designeri florali de top mondial, și sunt incluse într-un circuit internațional de artă de gen, din domeniul industriilor creative. Sunt apreciate de experții internaționali în design floral datorită tehnicilor particulare, creativității și imaginației unice de îmbinare a materiei prime (flori, lemn, mușchi, frunze uscate, materie vegetală) în instalații artistice vii, care spun o poveste.

Cele două sunt invitate cu regularitate la Fleuramour, ca organizatori, dar și pentru a susține ateliere demonstrative. Aflat la a 23-a ediție, festivalul are peste 15.000 de vizitatori anual și reunește 100 de artiști florali din întreaga lume, care lucrează, timp de patru zile, cu peste 140.000 de flori naturale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close