DPD România: centru logistic nou la Mogoșoaia, activități extinse la Sibiu și 250 de angajați în plus

Unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres și-a extins capacitatea logistică, în urma inaugurării unui centru logistic în Mogoșoaia, cu o suprafață de 4.800 de metri pătrați.

Investiția pentru dezvoltarea și dotarea noului depozit se ridică la 1,5 milioane de euro și a fost destinată exclusiv amenajării și dotării cu tehnologie și echipamente specifice industriei de curierat. Capacitatea noului depozit permite manipularea si sortarea a 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți pe zi. „Investiția are un rol cheie în dezvoltarea business-ului DPD România și face parte din strategia de extindere a capacității logistice la nivel național, pe care am demarat-o încă de anul trecut. Locația a fost aleasă strategic, în special datorită poziționării proiectului, aproape de Capitală și de principalele căi de transport rutier. Depozitul din Mogoșoaia are cele mai moderne soluții logistice la nivel național și este dotat cu o nouă linie de sortare și manipulare. Acest sistem facilitează sortarea rapidă a unor volume mari de colete și crește fereastra operațională de livrare și colectare în România”, declară Lucian Aldescu (foto), directorul general al DPD România.

Potrivit conducerii DPD România, dezvoltarea capacității logistice la nivel local este o măsură esențială, odată cu mărirea portofoliului și creșterea volumelor de transport ale clienților existenți. Compania își va extinde capacitatea logistică și în Sibiu, unde este localizat și hub-ul central al DPD România. Acesta va fi utilizat la capacitate maximă din toamnă și va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi. DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. Cu o echipă de peste 600 de angajați și francizori, DPD România livrează anual șapte milioane de colete. DPDgroup este rețeaua de livrare colete a GeoPost, controlată de grupul francez La Poste.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close