Dr. Joachim Zirbs este noul director al Continental Brașov

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, anunță numirea lui Joachim Zirbs în funcția de director al Continental Brașov. El îi urmează în funcție lui Rainer Kehnscherper, care a ocupat această poziție timp de peste patru ani.

Joachim Zirbs lucrează în cadrul Continental de peste 20 de ani și a ocupat diferite poziții de conducere, în mai multe locații Continental din lume. Înainte să preia managementul Continental Brașov, Dr. Joachim Zirbs a fost director al unității de producție din Limbach-Oberfrohna, Germania. „Continental Brașov a cunoscut o evoluție extraordinară, din 2011 până în prezent. În cei cinci ani de activitate, compania a ajuns la peste 1.400 de angajați și a investit 89 de milioane de euro în această locație. Fabrica din Brașov livrează produse pentru clienți din întreaga lume”, declară Dr. Zirbs.

Unitatea de producție din Brașov, care și-a început activitatea în 2010, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Fabrica se concentrează pe tehnologii de livrare a combustibilului, precum unități de alimentare cu combustibil electrice sau pompe pentru combustibil. Din octombrie 2013, Continental și-a concentrat în acest loc producția pompelor de alimentare cu combustibil, în Europa. Unitatea din Brașov colaborează îndeaproape cu locațiile din Dortmund și Bebra. Echipamentele moderne de logistică și de producție garantează standarde de calitate de top și asigură o competitivitate pe termen lung. La capacitate maximă, fabrica poate produce peste zece milioane de unități de alimentare cu combustibil pe an.

Între 1999 și 2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental (Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech) sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. La finalul anului 2015, avea aproximativ 16. 500 de angajaţi și își va mări echipa, în 2016, cu peste 1.000 noi membri, în România.

CONCERNUL CONTINENTAL

Continental dezvoltă tehnologii inteligente, pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. Furnizor internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial, oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, concernul a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are circa 215.000 de angajaţi, în 55 de ţări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close