Dragnea: „Am mare încredere în ministrul Daea. Trăieşte zi şi noapte pentru fermieri”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a complimentat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, în care are „mare încredere”, deoarece este un om care trăieşte, în fiecare zi şi noapte, pentru fermierii români şi pentru agricultură.

„Am vorbit cu domnul ministru despre toate deplasările pe care le-a făcut în ţară şi pe care le face în continuare şi îl încurajez să le facă, pentru că discută direct cu oamenii. Sunt multe proiecte ce vor fi dezvoltate în ţară – unele vor fi specifice pentru anumite zone, începând de la zootehnie şi finalizând cu producţia de legume”, a declarat Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi, împreună cu ministrul Agriculturii.

Șeful PSD susține că România a depășit anul acesta zece milioane de tone la producția de grâu, „ceea ce nu a mai reușit până acum”, dar a înregistrat și cea mai mare producție de rapiță din istoria țării, de 1,7 milioane de tone. „Ne-a ajutat și Dumnezeu anul acesta, dar se și văd rezultatele. Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricultură, dar faptul că MADR a alocat subvențiile la timp până la finalul lunii martie și faptul că fermierii au putut beneficia de acești bani, și vorbim de bani serioși – 2,7 miliarde de euro – din care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat efectiv în România, s-a ajuns în situația în care în mai multe zone băncile îi căutau pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci, nu au mai avut nevoie, pentru că au avut banii la timp”, a spus Dragnea.

Noile măsuri fiscale – incertitudinea ce nu s-a mai văzut de dinaintea intrării României în UE

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close