DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice: Angajați premium, pentru clienți de top

Grupul Dräxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 44.000 de angajați, în mai mult de 50 de fabrici din peste 20 de ţări.

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în 1993, iar în prezent are peste 12.000 de angajaţi, în cele cinci arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de cercetare și dezvoltare: Braşov, Satu Mare, Piteşti, Timişoara şi Hunedoara. Marius Suranyi, directorul general al DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice România SRL, dezvăluie proiectele actuale ale fabricii braşovene, investiţiile programate, dar şi atuurile pe care compania le deţine în atragerea şi păstrarea talentelor în cadrul companiei.

sb.business: Care sunt istoria şi specificul activităţilor fabricii Dräxlmaier din regiunea Braşov?

MARIUS SURANYI: DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice România a început producţia încă din 2000, la Codlea. În prezent, avem în plus o hală de producţie la Ghimbav, dar şi o nouă fabrică în construcţie, pe drumul Vulcanului. Producem sisteme de interior pentru clienţii premium ai companiei, matrițe și mașini speciale. În acelaşi timp, avem şi un puternic centru de proiectare pentru interioarele autoturismelor de lux. La succesul comun al companiei lucrează aproximativ 700 de angajaţi.

Ce ne puteţi spune despre investiţiile care se fac în prezent la noua unitate de producţie?

Fabrica îşi adaugă o nouă hală de producţie, construită la standarde germane, de unde vor fi livrate sistemele de interior pentru limuzinele ce vor apărea pe piață în viitorul apropiat. Noua investiţie este de ordinul a zecilor de milioane de euro şi este programată pentru finalizare la începutul anului 2013. Aproximativ 150 de profesionişti sunt aşteptaţi să se alăture echipei existente. De aceea, procesul de recrutare a început deja pentru multe dintre poziţiile disponibile. Ne aşteptăm ca acest număr să crească, în următorii ani.

Când faceţi angajări, care sunt calităţile pe care le vizaţi?

Noii colegi care se vor alătura echipei sunt selectaţi urmărind două criterii: hard skills şi soft skills. Pentru noi, este important ca un candidat să posede acele „hard skills” specifice domeniului său de activitate, respectiv cunoştințe tehnice şi de specialitate temeinice, dar şi experienţa practică care să-i confirme pregătirea. În procesul de recrutare, specialiştii noștri urmăresc şi abilităţile personale care îl vor ajuta pe viitorul angajat să se integreze în echipă şi, ulterior, să performeze, mai precis „soft skills”: pasiunea pentru domeniul său, abilitățile sociale, dinamismul şi entuziasmul, deschiderea şi capacitatea de adaptare la un mediu de lucru internaţional.

Care sunt motivele pentru care un candidat şi-ar dori să lucreze în compania dumneavoastră?

În DTR, punem mare accent pe o cultură organizaţională orientată pe îmbunătăţire continuă şi sustenabilitate, mai ales în ceea ce priveşte atragerea, retenţia şi evoluţia angajaţilor. O mare parte dintre cei care au venit să lucreze în Dräxlmaier nu au mai părăsit compania – cu siguranţă avem multe atuuri pentru a atinge astfel de rezultate. Încurajăm dialogul și comunicarea deschisă, la orice nivel. Tocmai de aceea, indiferent de poziţia ierarhică a persoanei, eu, dar şi managerii de departamente, avem întotdeauna uşa deschisă pentru orice fel de problemă ori propunere. Valorile companiei se regăsesc în acţiunile noastre zilnice: angajamentul, competenţele, cooperarea şi comunicarea ne fac o echipă unită şi puternică.

Angajaţii companiei beneficiază de numeroase avantaje, printre care pot numi cursurile de perfecţionare dezvoltate de specialiştii interni, dar şi cu ajutor extern, când este cazul. Know-how-ul dezvoltat în ultimii zece ani se actualizează în permanenţă cu informaţii de ultimă oră. Avem un program de management al talentelor, un career path destinat dezvoltării angajatului în conformitate cu dorinţele sale, dar şi cu competenţele şi realizările acestuia. Rezultatul este o recunoaştere a valorii, atât naţională, cât şi în afara hotarelor ţării: specialiştii din DTR se bucură de oportunităţi internaţionale permanente ori temporare, în ţări precum Germania, Anglia, Polonia, China, SUA sau Mexic. Un potenţial candidat găseşte în compania noastră stabilitate, o atmosferă de lucru deschisă și plăcută şi o şansă reală de a-şi construi o carieră de succes într-o multinaţională germană, cu toate avantajele pe care aceasta le oferă.

articol publicat în sb.business – ediția de toamnă 2012

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close