Dumbrava Vlăsiei: Concurs pentru tinerii arhitecți, cu un mare premiu de 15.000 de euro

Tinerii arhitecți au ocazia să se facă remarcați și să câștige un premiu de 15.000 de euro și posibilitatea de a realiza un proiect propriu, în complexul rezidențial Dumbrava Vlăsiei.

Concursul Imagine Dumbrava Vlăsiei se desfășoară în mai multe etape și se adresează tinerilor arhitecți cu drept de semnătură, membri ai Ordinului Arhitecților din România (OAR), care nu au împlinit 31 de ani la data predării proiectului. Pot participa și echipe de proiectare transnaționale sau multidisciplinare, cu condiția ca membrii echipei să respecte limita de vârstă și minimum un membru al echipei să fie arhitect cu drept de semnătură, membru OAR. Împărțit în două etape, concursul se desfășoară între 15 ianuarie și 4 mai.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Este un demers prin care ne dorim să susținem arhitecții tineri și talentați, aflați la început de drum, dar și să promovăm un model de arhitectură și locuire de calitate în România. Dorința de a ne înconjura de arhitectură excepțională, în armonie cu natura, la standarde superioare și eco friendly, se poate realiza împreună cu echipe de specialiști consacrați, dar, fiind un proiect pe termen lung, este indispensabil ajutorul tinerei generații. Premiul cel mare este unul dintre cele mai consistente acordate în cadrul unui concurs de arhitectură din România. Realizarea proiectului câștigător va constitui și o reală rampă de lansare pentru arhitect”, declară Horia Bălan, Project Director Dumbrava Vlăsiei.

Desfășurarea concursului

Între 15 ianuarie și 16 februarie, la Radio Guerilla se va desfășura campania Top 10 Imagine Dumbrava Vlasiei. Cu sprijinul ascultătorilor emisiunii Guerrilla de Dimineață, va fi alcătuit un playlist Top 10 Imagine Dumbrava Vlasiei. Acesta va fi integrat în tema de proiectare și va servi drept inspirație celor ce vor participa în concursul de arhitectură propriu-zis. Ascultătorii cu cele mai interesante propuneri vor fi și ei premiați. În a doua fază, între 19 februarie și 1 aprilie, arhitecții care întrunesc condițiile de înscriere pot participa cu proiectele proprii și au șansa să ajungă printre finaliști și să câștige marele premiu.

Și concursul de arhitectură propriu-zis se va desfășura în mai multe etape:

  • 19 februarie – 19 martie: înscrierea online în concurs;
    1 aprilie: data limită a predării proiectelor aferente fiecărei înscrieri;
  • 2 aprilie – 6 aprilie: nominalizarea a cel mult zece finaliști. Lucrările lor vor fi publicate pe dumbravavlasiei.ro;
  • 10 aprilie – 27 aprilie: vizitatorii site-ului vor vota lucrarea preferată;
  • 4 mai: juriul, format din specialiști în domeniu și colaboratori Dumbrava Vlăsiei, va desemna lucrarea câștigătoare, în funcție de criteriile de jurizare și numărul de voturi colectat de la ascultători.

DESPRE DUMBRAVA VLĂSIEI

Localizat în nordul Bucureștiului, complexul rezidențial se întinde pe circa 90 de hectare și va cuprinde cinci sate distincte, conectate de un parc și înconjurate de o pădure deasă de stejari. Locul a fost gândit ca o comunitate autonomă, privată.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close