E.ON: Competiţia Energy Challenge și-a desemnat finaliştii din 2018

Începutul anului a însemnat emoţie, dar şi ambiţia de a ajunge în etapa finală, pentru cele 16 echipe care s-au înscris la ediţia 2018 a competiţiei Energy Challenge, organizată de E.ON.

În total, 38 de studenţi din ani de studiu diferiţi, din centrele universitare Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad, Braşov şi Oradea, au avut ocazia de a-şi expune, în faţa unui juriu exigent, ideile inovatoare și propunerile de proiecte din domeniul eficienței energetice, energiei verzi și digitalizării.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Juriul, format din specialiști în domeniul energiei, a analizat şi a notat fiecare proiect în parte, dar a punctat în mod deosebit gradul de inovare şi potenţialul real de materializare şi aplicabilitate a ideilor formulate. Au fost punctate și originalitatea iniţiativelor studenţeşti, dezinvoltura şi pasiunea cu care acestea au fost prezentate.

Echipele finaliste şi proiectele propuse sunt Energon (regândirea panourilor fotovoltaice), Lumos (produs pentru reducerea consumului electric), RV TEAM (reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de căldură şi biomasei), Green skylines (acoperişurile verzi ale oraşului), Power2Go (rucsacul energetic), EONsmart (aplicaţie ce integrează servicii tehnice), Energydrop (micro-hidrocentrala electrică portabilă), For a better future (revoluţionarea sistemului educaţional) și B.I.T (maşina de teren electrică).

Între 26 februarie și 2 martie, echipele finaliste vor beneficia de o săptămână de training pe teme de Resurse Umane și dezvoltarea proiectelor, în cadrul Energy Challenge Academy de la Târgu Mureş, şi se califică pentru  marea finală ce va avea loc în aprilie, tot la Târgu Mureș. Premiile pentru această ediţie sunt în valoare totală de circa 7.000 de euro.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Competiția a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, și a antrenat până în acest moment peste 100 de studenţi. Din 2017, competiţia se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnica București, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești. Asociațiile studențești partenere sunt ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close