E.ON: Echipa Energon – marele câştigător al competiţiei Energy Challenge 2018

Ajunsă la ediţia a IV-a, competiţia studenţească Energy Challenge a reunit la Târgu Mureş cele mai bune proiecte studenţeşti din domeniul energiei, dar şi cei mai entuziaști şi inventivi studenţi din şase centre universitare.

Dintre cele 16 echipe care s-au înscris la ediţia 2018, în total 38 de studenţi din ani de studiu diferiţi, s-au calificat pentru marea finală nouă echipe din Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad şi Braşov. Proiectele propuse au depăşit barierele lumii energiei tradiţionale, care a fost regândită într-o manieră inedită, şi au demonstrat că imaginaţia, atunci când este însoţită de inteligenţă şi entuziasm, face orice posibil.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Juriul, format din specialişti E.ON, a decis că echipele şi proiectele câştigătoare sunt Energon – Regândirea panourilor fotovoltaice (Universitatea Petru Maior Târgu Mureş şi Universitatea Transilvania din Braşov) – locul I, RV TEAM – Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de căldură şi biomasei (Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti) – locul II, și Lumos – Produs pentru reducerea consumului electric (Universitatea Politehnică Bucureşti) – locul III.

Dincolo de premiile primite – locul I – 3.000 euro, locul II – bilete şi cazare la festivalul Untold și locul III – ceasuri inteligente -, marele câştig pentru toate echipele finaliste a fost participarea la Energy Challenge Academy, în cadrul căreia studenții au învățat despre noile metode de lucru E.ON și aplicabilitatea concretă în proiectele propuse. Au fost implicaţi în această activitate peste 20 de angajaţi ai companiilor operaţionale E.ON.

Fiecare echipă înscrisă în competiţie a avut o abordare antreprenorială, cu focus pe dezvoltarea durabilă, reflectată simbolic în alegerea lor de a dona o parte din profitul viitoarelor afaceri către organizaţii non-profit ce activează în domeniul educaţional sau de îndrumare a copiilor. E.ON a apreciat iniţiativa lor şi a donat 3.000 de euro, în numele tuturor participanţilor, către Asociaţia Down Mureş.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Competiția a debutat în 2015, pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi și a antrenat până acum peste 100 de studenţi. Din 2017, competiția se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, Universitatea Politehnica București, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Petru Maior Târgu Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești. Asociațiile studențești partenere sunt ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close