Echipa României, antrenată de Bitdefender, câștigă locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică

România s-a clasat pe locul al doilea, dintr-un total de 15 țări participante, la ediția din 2017 a Campionatului European de Securitate Cibernetică, organizat la Malaga, în Spania.

Specialiștii Bitdefender au antrenat și în acest an lotul românesc, format din zece tineri pasionați de securitate cibernetică, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Echipa României își egalează performanța de la ediția precedentă, când s-a clasat tot pe poziția secundă, însă dintr-un total de zece țări participante. „Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiții în securitatea informatică, după ce a surclasat țări cu reputație în domeniu, precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca și Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele”, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Selecția echipei naționale pentru competiția europeană European Cyber Security Championship 2017 a fost realizată de Serviciul Român de Informații, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice. Campionatul acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații. Pot participa la competiție tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, care nu deţin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu. Competiția își propune să încurajeze tinerii talentați în domeniu să se alăture eforturilor de asigurare a securității IT.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close