Echipa României, locul 1 și 5 medalii de aur la Olimpiada de Robotică

„Naționala” de robotică a României a cucerit primul loc și cinci medalii de aur la Olimpiada Internațională Robotica First Global, pentru elevi de liceu, organizată în Mexico City, în august. Elevii români au obținut cele mai înalte premii acordate în competiție și s-au situat la final pe locul I dintre cele 161 de națiuni participante. Medaliile au fost acordate de președintele Mexicului.

Echipa României a fost formată din Răzvan Nicolae Virtan, Andrei Darius Lorinczi, Andrei Dănuț Cunțan, Radu Mihai Cintea, Cristian Carol Budiul, toți de la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, și Andrei Gabriel Preda, de la Liceul Internațional de Informatică București, coordonați de profesorul Mircea Nistor și mentorul Cristian Ovidiu Vlăsceanu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Olimpiada de robotică First Global este catalogată drept una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume, pentru liceeni. Tema propusă anul acesta s-a numit Energy Impact, iar echipele concurente au explorat impactul pe care îl are diversitatea surselor de energie asupra vieții cotidiene și felul în care ele pot fi sustenabile.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close