Efectele „revoluției fiscale”: jumătate dintre IMM-uri au făcut sau vor face concedieri

Potrivit unui sondaj al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), creșterea salariului minim pe economie, de la 1.450 la 1.900 de lei, a creat dificultăți pentru 79,4 la sută dintre managerii de companii mici și mijlocii. Pentru 81,4 la sută dintre ei, această măsură a dus la creșterea cheltuielilor de personal și pentru alte categorii de salariați decât cei angajați cu salariul minim.

Întrebați dacă creșterea salariului minim pe economie va avea ca efect disponibilizarea unor salariați, 49,9 la sută dintre manageri au răspuns pozitiv. Dintre aceștia, 91,3 la sută vor disponibiliza între unu și cinci salariați, 6,1 la sută între cinci și zece salariați, iar 2,4 la sută vor disponibiliza mai mult de zece oameni. 58,6 la sută dintre managerii de IMM-uri au întâmpinat dificultăți la trecerea contribuțiilor la salariat. Totuși, 72,2 la sută dintre ei au crescut salariile, pentru a compensa în totalitate trecerea contribuțiilor, 13,3 la sută acordă prime lunare, iar 12,9 la sută au crescut salariile, pentru a compensa parțial trecerea contribuțiilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dintre antreprenorii intervievați de CNIPMMR, 93 la sută au între unu și cinci salariați cu contracte part-time, 4,3 la sută au între cinci și zece salariați, iar 2,6 la sută au peste zece astfel de salariați. Pentru 81,2 la sută dintre respondenți, creșterea contribuțiilor pentru salariații cu timp parțial, la nivelul salariul de bază minim brut, a creat dificultăți întreprinderii lor.

68,7 la sută dintre reprezentanții IMM-urilor s-au confruntat cu situația de a avea salariați cu timp parțial (cu 1-2 ore/zi) cu salarii mai mici decât cuantumul contribuțiilor sociale aferente întregului salariu de bază minim brut pe țară (665 lei). În aceste cazuri, 49,1 la sută au mărit salariile pentru a compensa în totalitate trecerea contribuțiilor la salariat, 39,8 la sută au făcut restructurări/ concedieri, iar 6,7 la sută au crescut salariile pentru a compensa parțial trecerea contribuțiilor.

În proporție de 93,3 la sută, respondenții susțin că, per ansamblu, reformele privind creșterea salariului minim, trecerea contribuțiilor la salariat și creșterea contribuțiilor pentru salariații cu timp parțial, au generat efecte negative.

La sondajul realizat de CNIPMMR, între 7 și 16 februarie, au participat 1.752 respondenți, care reprezintă microîntreprinderi (71,4 la sută), întreprinderi mici (13,4 la sută), întreprinderi mijlocii (11,9 la sută) și ONG-uri și alte forme juridice (3,3 la sută). 57,9 la sută au între 1-5 salariați încadrați cu salariul minim pe economie, 27,5 la sută au peste zece salariați cu salariul minim, iar restul de 14,6 la sută au între șase și zece salariați încadrați cu salariul minim.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close