eJobs lansează primul comparator de salarii din România

Cea mai mare platformă de recrutare online de pe piața locală a lansat Paylab.ro, primul comparator de salarii din România.

La nivel internațional, Paylab funcționează din 2007, iar acum este activ în 17 țări din Europa, dar și în Africa (Kenya, Nigeria și pe Coasta de Fildeș). În România deține cea mai mare bază de date salariale, cu aproape 150.000 de salarii introduse până acum.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Salariile au reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai fierbinți subiecte, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Cu atât mai fierbinți cu cât vizează unul dintre cele mai mari tabu-uri organizaționale – cât câștigăm comparativ cu colegii sau cu alți specialiști din industrie. Mulți candidați se confruntă cu o dilemă reală când se prezintă la un interviu de angajare, pentru că nu știu care ar fi salariul <corect> pentru o anumită poziție și au nevoie de un instrument care să le arate care este dinamica pieței. Iar Paylab tocmai asta face – ia salariul real al utilizatorului și o serie de indicatori relevanți pentru un calcul actualizat și oferă o poziționare reală în termeni de venituri față de alți specialiști cu pregătire și experiență similare, din aceeași industrie și același județ. Odată cu introducerea Paylab, facem primul pas către o mult așteptată transparentizare a politicilor salariale din companii”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru utilizatori, este singurul instrument prin care pot afla dacă salariul pe care îl au se înscrie în media pieței, care este fluctuația față de această medie, cum își pot negocia salariile și cum arată, în general, piața salariilor pentru poziția și domeniul în care activează. Sunt oferite și date comparative și pentru țările din regiune, astfel încât cei care completează chestionarul își pot face o imagine despre cât ar putea câștiga dacă ar lucra în altă țară. Criteriile luate în calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt salariul net lunar, funcția, industria, nivelul de experiență a candidatului, studiile, vârsta, sexul, orașul de reședință, pachetul de beneficii non-financiare, dimensiunea companiei sau tipul de acționariat.

Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar ele au o vechime de maximum 12 luni. Paylab.ro oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private și din instituțiile de stat. Platforma include și articole și recomandări pe subiecte precum negocierea salariului, statistici salariale, informații despre cel mai bine plătite abilități ale candidaților sau cum să afli ce salariu poți cere, înainte de a merge la un interviu de angajare. Paylab poate fi accesat pe paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și App Store.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close