eJobs: Şefii psihopaţi şi colegii care înjunghie pe la spate, cele mai „înspăimântătoare” motive pentru care românii şi-ar căuta un alt job

De Halloween, eJobs a întrebat angajații români care sunt lucrurile cele mai înspăimântătoare când vine vorba de locul de muncă, iar 42 la sută dintre ei consideră că „un şef psihopat” reprezintă cel mai înspăimântător lucru la locul de muncă şi motivul pentru care şi-ar căuta rapid un nou job.

Alţi 29 la sută ar face același pas din cauza „colegilor care înjunghie pe la spate”, iar zece la sută sunt speriați de lucrul până în toiul nopții. Sunt însă şi angajați temerari (șapte la sută), care spun că nimic nu i-ar putea speria atât de tare încât să fie nevoiți să își caute un alt job.

Dacă acestea sunt motive ipotetice care ar avea rol determinant în decizia de schimbare a locului de muncă, topul celor mai înspăimântătoare lucruri cu care se confruntă angajații români, zi de zi, la birou, este dominat de volumul uriaş de muncă, invocat de 21 la sută dintre respondenţi. Alte obstacole cu care se mai întâlnesc sunt „şefii clovni” (14 la sută), „colegii vrăjitori” (13 la sută) sau „şedinţele de circ” (12 la sută). Lista continuă cu stresul de a ajunge la o oră fixă dimineața, la birou, teama de a fi concediat, lucrul cu un şef incompetent, neplata salariului sau lipsa comunicării în interiorul organizației.

Dacă din rutina zilnică nu lipsesc situaţiile care generează spaimă în rândul angajaţilor, cele care ar putea crea „groază” intenţionată, în mod festiv, lipsesc aproape cu desăvârşire, în condiţiile în care 84 la sută dintre angajați declară că nu sărbătoresc Halloween la birou. Dacă petrecerile de Crăciun fac deja parte din tradiţia fiecărui sfârşit de an în companii, cele de Halloween abia acum încep să-şi croiască drumul în cultura organizaţională a angajatorilor români.

Dintre cei foarte puţini care ţin această sărbătoare, 41 la sută merg la o petrecere tematică în afara companiei, 30 la sută se bucură de prăjituri specifice şi dovleci sculptaţi, 19 la sută au parte de o petrecere sau un concurs de costume de Halloween chiar în companie, iar 15 la sută vin la birou în costume trăznite. În ceea ce privește bugetul alocat pentru sărbătorirea Halloween-ului la job, 76 la sută dintre angajați nu cheltuie nimic în acest scop, 14 la sută cheltuie mai puţin de 50 de lei, iar 11 la sută alocă peste 50 de lei.

Studiul a fost realizat în luna octombrie, pe un eşantion de 1.299 de respondenţi, dintre care 63 la sută sunt salariaţi fără funcţii de conducere. Ca profil general, 62 la sută dintre participanţii la studiu sunt femei, 38 la sută bărbaţi, iar categoria dominantă de vârstă (85 la sută) este 26-55 de ani. 59 la sută dintre ei au studii superioare. Lansată în 1999, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare online din România, cu peste 3,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 30.000 de joburi active în orice moment. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close