Elena Lasconi conduce o campanie împotriva depresiei, la Pro TV

Ştirile Pro TV au lansat, săptămâna aceasta, o campanie despre depresie, intitulată „Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”. Elena Lasconi, corespondent Ştirile Pro TV, a pregătit o serie de reportaje pe această temă, dar şi poveşti de viaţă ale unor persoane publice care s-au confruntat cu această boală.

„Campania m-a consumat cel mai mult, din toată experienţa mea de jurnalist, de 25 de ani. Am avut insomnii, am retrăit momente din copilărie, pe care le-am vrut uitate. Am plâns împreună cu cei care au fost de acord să-şi pună sufletul pe tavă şi am înţeles cât de curajos este gestul lor. Românii nu apelează la psihoterapeut şi psihiatru, de teama stigmatizării, a pierderii locului de muncă, a prietenilor, partenerilor. Există şi preconcepţia care spune că, dacă apelezi la psiholog, psihoterapeut sau psihiatru, eşti nebun. Dorinţa mea cea mai mare este ca, dacă vă regăsiţi în poveştile pe care le veţi urmări la Ştiri, să găsiţi puterea să apelaţi la un specialist. Dacă vedeţi în jurul vostru prieteni, colegi, care îşi duc depresia pe picioare, ajutaţi-i!”, spune Elena Lasconi.

În cadrul campaniei, Andreea Raicu, Monica Bârlădeanu, Diana Dumitrescu, Oana Roman şi Cristina Bălan vor vorbi deschis despre depresia care le-a marcat existenţa.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close