eMAG caută viitorii lideri din ecommerce

25 de tineri vor fi pregătiți de eMAG pentru a deveni lideri în industria de ecommerce. Valoarea investiției în dezvoltarea lor este de circa 250.000 de euro.

eMAG extinde programul de dezvoltare accelerată a tinerilor, Future 25, în afara companiei. În premieră, cinci dintre cele 25 de locuri sunt destinate pentru tineri care nu sunt angajați la eMAG, iar ele vin cu șansa de a accesa cinci dintre cele mai râvnite joburi din ecommerce.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

După primul an, participanții vor fi recompensați cu o excursie în San Francisco și vor descoperi noi perspective de business de la comunitatea de antreprenori din Silicon Valley. „Tinerii integrează informația din jur cu ușurință, o filtrează prin experiența și valorile lor și apoi inovează, într-un proces continuu de învățare și creație. Ne place să lucrăm cu mințile curioase ale oamenilor talentați, dornici să se dezvolte, iar Future25 le oferă participanților contextul ideal, practic și teoretic, de care au nevoie pentru a crește accelerat”, declară Delia Sofonea, People Director eMAG.

Program de dezvoltare accelerată

Future25 durează doi ani, timp în care cei 25 de tineri vor fi provocați să-și depășească limitele și vor fi încurajați să-și dezvolte o gamă variată de soft skills, precum gândirea critică și abilitatea de a-și susține propriile idei și de a lucra în echipă, capacitatea de a inova și de a rezolva probleme. Aceste competențe vor fi dezvoltate progresiv, în primul an, printr-un mix unic de inițiative de învățare: bootcamp (întâlniri și discuții cu antreprenori din diferite domenii), mentoring (cu managerii din companie) și buddying (cu absolvenții din prima generație a programului), program de dezvoltare (workshop-uri și cursuri online de finance for non finance, business simulations, impactful presentations, process improvement), Arena (etapă de prezentare proiecte cu impact în diferite zone din business, în fața board-ului eMAG) și o vizită în San Francisco, pentru a descoperi noi modele de business. În al doilea an, vor intra într-un program de MBA de tip fast track, unde vor aprofunda cunoștințele de management.

Cine poate fi selectat pentru Future25

Cei care doresc să își dezvolte abilitățile de leadership în echipa eMAG se pot înscrie online, între 12 iunie și 1 iulie. Toți candidații intră într-un proces de selecție ce cuprinde mai multe etape. În prima fază, ei răspund la o serie de întrebări care au rolul de a le testa motivația, capacitatea de analiză, abilitatea de planificare și creativitatea. În următoarea etapă, susțin un test care evaluează nivelul de cunoaștere a limbii engleze și gândirea critică, precum și un test de personalitate. În a treia etapă, trebuie să pregătească o prezentare individuală și să o susțină în fața unui juriu format din managerii din eMAG, iar candidații din afara companiei vor avea și un  interviu cu viitorul lor manager. Cei care ajung în a patra etapă vor participa la un exercițiu de grup, ce are rolul de a evidenția capacitatea de lucru în echipă.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close