Emerson are nevoie de încă 100 de angajați pentru noua „casă” din Oradea​

Compania globală de tehnologie și inginerie a inaugurat, în această săptămână, noua unitate construită la Oradea. Construcția halei de producție de 16.500 de metri pătrați, împreună cu clădirea de birouri de 5.000 de metri pătrați, destinată serviciilor de inginerie și de suport financiar, comercial, IT și administrativ, a fost finalizată la sfârșitul anului trecut.

Compania cu sediul central în St. Louis, Missouri (SUA), are la Oradea, în acest moment, aproximativ 160 de angajați, și caută să crească numărul acestora la peste 250, în acest an. Noua capacitate de producție inaugurată în județul Bihor realizează produse pentru clienții Emerson Leroy-Somer și Control Tehniques – servomotoare și sisteme industriale de acționare modulare. Investiția totală în unitatea de producție de la Oradea este, până în prezent, de aproximativ 25 de milioane de dolari.

Emerson a luat decizia de a se extinde în Oradea în 2012, având în vedere faptul că locația din Cluj-Napoca urmează să ajungă la gradul maxim de ocupare, în perioada următoare. În Cluj-Napoca, unde își desfășoară activitatea din 2006, compania are aproximativ 2.300 de angajați. „România a fost, de la început, un loc propice pentru ca Emerson să își deschidă operațiuni și să le dezvolte, pentru a deservi clienții noștri europeni. Are o forță de muncă bine calificată, iar unitatea de la Oradea este o locație atractivă, atât pentru partea industrială, cât și pentru operațiunile Leroy-Somer Control și Control Techniques, fiindcă oferă un spațiu amplu, acces comod la rețelele de transport și potențial de creștere pentru viitor. Leroy-Somer și Control Techniques au o reputație remarcabilă pentru inovația tehnologică, dezvoltarea de produse de calitate, precum și deservirea clienților. Aceste companii sunt și vor continua să fie un atu valoros pentru comunitatea de afaceri din Oradea”, declară Pierre Sarre, vicepreședinte al grupului Emerson pentru afacerile Leroy-Somer și Control Techniques.

Leroy-Somer și Control Techniques au împreună vânzări anuale de 1,5 miliarde de dolari, la nivel global, și peste 9.000 de angajați. Leroy-Somer a fost înființată în 1919, iar Control Techniques în 1973.

DESPRE EMERSON

Compania este formată din cinci segmente de business: Process Management, Industrial Automation, Network Power, Climate Technologies și Commercial & Residential Solutions. Vânzările în anul fiscal 2015 au fost de 22,3 miliarde de dolari. Clienții Emerson activează pe piețe industriale, comerciale și de consum, din întreaga lume.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close