Endava aniversează 10 ani în Iași și continuă creșterea în toate locațiile

Unul dintre cei mai activi angajatori din România, Endava marchează zece ani de prezență în Iași și deschide un nou sediu, pentru a-și realiza planurile de creștere pe piața locală.

Noul spațiu, situat în ansamblul de birouri United Business Center, componenta office a ansamblului multifuncțional Palas Iași, se întinde pe 2.000 mp și poate primi până la 200 de oameni, cu o capacitate suplimentară de până la 630 de angajați. Endava s-a numărat printre primele companii de IT, din afara Iașiului, care au avut încredere în inginerii talentați de aici. A deschis centrul de livrare din Iași în 2007 și a păstrat ritmul de creștere și în perioada de criză.

Iași: Inovație și contribuție la dezvoltarea comunității IT locale

Compania britanică a depășit pragul de 300 de angajați, în 2015. În prezent, numără peste 400 de specialiști care livrează soluții inovatoare pentru unele dintre cele mai cunoscute branduri din industrii precum cea financiară, asigurări, telecomunicații, media și tehnologie, retail și bunuri de larg consum. „Ne concentrăm pe a contribui la succesul clienților noștri și a crea condițiile pentru ca oamenii noștri să se dezvolte și să-și atingă potențialul. Cultura noastră reprezintă un factor cheie în performanța financiară a companiei și ne situăm pe o traiectorie de creștere la nivel internațional, cât și pe piețele locale. Evoluția Endava la nivel de grup ne permite să creăm oportunități de carieră atractive pentru angajații noștri. Ceea ce ne dorim cel mai mult este să creăm experiențe excepționale și un mediu pozitiv pentru oamenii din echipele noastre”, declară John Cotterell (foto), CEO Endava.

Echipele din Iași colaborează cu colegi din toate locațiile Endava, din Europa Centrală și de Vest, dar și din America de Nord sau America Latină. La nivel de grup, Endava sprijină dezvoltarea angajaților săi printr-un program integrat de dezvoltare a carierei, ce presupune accessul la oportunități de învățare (training-uri tehnice și de soft skills) și mentorat din partea specialiștilor din companie (career coaching).

Endava ȋși va menține implicarea ȋn creșterea comunităților locale, prin organizarea sau colaborarea ȋn cadrul unor evenimente sau întâlniri ce reunesc profesioniști ȋn IT și experți ȋn industrie, precum cele organizate recent sub umbrela Endava Tech Flow, cu speakeri internaționali. Vor continua și seriile de inițiative Innovation Labs și Hackathons, ce au la bază o provocare tehnică internă sau din partea clienților, pentru care echipele Endava, ȋntr-o sesiune de 24-48 de ore, propun, definesc și realizează o soluție inovatoare.

București: Inovații pentru mijloacele de plată moderne

Proiectele Endava București din ultima perioadă sunt concentrate ȋn special pe domeniile financiar, asigurări și telecomunicații. În domeniul serviciilor financiare, ce evoluează rapid, compania are un portofoliu consistent de proiecte legate de software pentru mijloace de plată moderne și procesare de plăți (ApplePay, Mobile Payments, Data Analytics, automation). „Pe lângă creșterea accelerată a numărului de clienți, ne concentrăm permanent pe dezvoltarea parteneriatului cu ei și abordarea unor proiecte tot mai complexe. Printre industriile noi, intrate în portofoliul nostru, sunt zona de publishing, cea de consumer goods, logistică și asset management”, spune Claudiu Constantinescu, Delivery Manager al centrului de livrare din București.

Cluj: Numărul proiectelor livrate ȋn 2016-2017, dublu față de anul anterior

Ca urmare a extinderii parteneriatelor cu clienții existenți și a unor oportunități de colaborare cu noi clienți, numărul de proiecte livrate ȋn centrul de dezvoltare din Cluj-Napoca s-a dublat ȋn anul financiar iulie 2016 – iunie 2017, față de anul financiar anterior, Fuziunea dintre ISDC și Endava a adăugat în portofoliu proiecte din domeniul serviciilor financiar-bancare sau educație. „Răspundem cererii care vine din partea unui portofoliu tot mai mare de clienți, la nivel global. Estimăm că numărul de proiecte livrate din sediile noastre din Cluj și Târgu Mureș va păstra ritmul de creștere și ȋn anul financiar viitor”, afirmă Isabela Buhai, Delivery Manager al centrului de livrare din Cluj.

Endava are peste 2,300 de angajați în România, în Cluj-Napoca, București, Pitești, Iași și Târgu Mureș, și a înregistrat o creștere de peste 20 la sută a numărului de salariați, în ultimele 12 luni.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close